Kırklareli merkezde üniversitenin açılması ve 40 bin kişilik kampüsün yapılmasıyla birlikte kiralık ev sıkıntısı yaşanmaya başlandı.
Devlet Demir Yolları’nın Kırklareli Koruköy’deki taş ocağı için 10 binden fazla ağacın kesileceği ortaya çıktı; köylüler ocağın faaliyetlerinin durdurulmasını istedi.
Kırklareli'nde yaklaşık 55 bin metrekarede inşası süren Kırklareli Millet Bahçesi'ndeki tescilli yapılar restore ediliyor.
Kırklareli'de Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethinde savaşta kullanılan topların döküldüğü, Osmanlı'dan kalma Tophane-i Amiriye (Fatih dökümhanesi) restore edilip turizme açılacak.
Sivil kuruluşların caddelerdeki şenlik bezemelerine eşlik eden “direniş” afişlerinde “Festival alanımızı ranta teslim etmeyeceğiz” deniyordu. Çünkü TOKİ, diğer kentlerimiz gibi Kırklareli’nin de kentsel yaşam alanlarına göz koymuş. Yıllardır festivallerin de yapıldığı, çınarlarla ve geniş çimenliklerle kaplı bir mesire niteliğindeki eski istasyon
Karadeniz'e sahili bulunan Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada ve Vize ilçesinin Kıyıköy beldelerinde, Macaristan'daki alüminyum fabrikasındaki iki setin yıkılmasıyla, kimyasal zehir taşıyan kızıl çamurun içindeki ağır metallerin Tuna Nehri'nden Karadeniz'e ulaşması ihtimali üzerine tedirginlik yaşanmaya başladı.
Kırklareli’nde faaliyette olan RES’in kapasite artırımına ilişkin hukuki süreç devam ederken yeni bir ÇED süreci başlatıldı. ÇED süreci kapsamında yapılması planlanan halkın katılım toplantısı yurttaşların itirazı sonucu yapılamadı.
Kırklareli’nin Tekkeşeyhler ve Dokuzhöyük mevkiinde kurulması planlanan termik santral projesine bölgede yaşayan köylüler tepkili.