Kısa çalışma ödeneği uygulamasının 2 ay daha uzatılmasına yönelik çalışanlardan gelen tepkiler, uygulamanın suiistimal edildiğini gösteriyor. Bakanlık ise yalnızca 712 müfettişle bu suiistimalleri önlemeye çalışıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm sektörler için geçerli olmak üzere nisan, mayıs, haziran aylarını kapsayacak şekilde kısa çalışma ödeneği uygulamasına devam edileceğini açıkladı.
İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki 06/24 pisti, onarım ve uzatma işleri için 15 Nisan 2010’dan itibaren iki ay süreyle kapanacak.
İPA’nın “Airbnb Yasası: Kısa süreli kiralamaların konut kriziyle ilişkisi” raporu yayımladı. Rapora göre, son 2 yılda İstanbul’da kayıtlı Airbnb sayısı 38 bine çıktı.
TCMB verilerine göre kısa vadeli dış borç stoku, şubatta geçen yılın sonuna göre yüzde 3,1 artışla 101 milyar dolara yükseldi. Ayrıca şubat sonu itibarıyla kısa vadeli dış borç stokunun yüzde 51,4'ü dolar, yüzde 30,1'i euro cinsinden oluştu.
Bankalardan alınan konut kredileri bu yılın ilk altı ayında yüzde 140 oranında artarak 6 milyar 313 milyon Yeni Türk Lirası'na ulaşırken, sektörün otoritesi Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tüketicilere bazı tavsiyelerde bulundu.