Libya'nın Ankara Büyükelçiliği kaynaklı bir yazıda; "Kalkınma İçin İşbirliği Sloganıyla Yatırım, İşbirliği ve Kalkınma 3 ncü Uluslararası Kongresi"ni
İlk olarak Tunus'da başlayıp, Mısır'la devam eden halk ayaklanmaları Kuzey Afrika'daki iktidarları sarsarken, isyan ateşinin yayıldığı Libya'da Türk müteahhitlik sektörü önemli işlere imza atıyor. Türk müteahhitlerinin Libya'da sadece son iki yılda 7 milyar 627 milyon 229 bin dolar tutarında 124 adet proje üstlendiği öğrenildi.
Sivas Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Özde Mobilya firmasının işletme müdürü Sadi Yıldız, 15 ülkeye ihracat yaptıklarını belirtti. Şehrin konumundan dolayı bu ihracatlarının büyük bölümünü Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerine gerçekleştirdiklerini anlatan Yıldız, bu bölgede yaşanan olaylardan olumsuz yönde etkilendiklerini anlattı.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Bingazi'deki müteahhitlerin Ramazan Bayramı'ndan sonra ülkeye gidebileceğini belirterek, ''Libya'daki işler kaldığı yerden devam edecek. Biz çok daha fazlasını ve birçok ülkenin bırakıp gittiği işleri yapacağız'' dedi.
Libya Ulusal Birlik Hükümeti sel felaketinde 6 bin kişinin öldüğünü, binlerce kişinin de kayıp olduğunu açıkladı. BM Uluslararası Göç Örgütü ise Derne kentinde 30 bin kişinin yerinden olduğunu bildirdi.
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, müteahhitlerin alacaklarının bulunduğu ülkelerden Libya'ya, eylül ayından sonra içinde müteahhitlerin de yer alacağı b
Türk müteahhitlere parasını kameralar önünde 'ödeyeceğiz' sözü veren Libya yönetimi alacakların ancak yüzde 50'sini işe başlama şartıyla ödemeyi öngören bir mutabakat zaptı önerdi.
Libya Maliye Bakanı Hassan Zeglam, Türk müteahhitlerin onaylanmış hak edişlerini ödemeye hazır olduklarını belirterek, alacakların yüzde 50'sini işe başlanmasının ardından ilk hak edişle ödeyeceklerini bildirdi.