EVA Gayrimenkul Değerleme ve Akademetre işbirliğiyle gerçekleştirilen araştırmaya göre Türkiye genelinde 10 yaşın üstünde 83 AVM bulunuyor.Bu sayı 5 sene içinde 141'e, 10 sene içinde 125 AVM'ye ulaşıyor.Cansel Turgut Yazıcı,2025 yılına gelindiğinde işlevselliklerini kaybetmemeleri için yaşlanan tüm AVM'lerin yenilenmesi gerektiğinin altını çiziyor.
AVM Endeksine göre AVM’lerde ziyaretçi hareketliliği arttı ve ziyaretçi sayısındaki artış cirolara da yansıdı. Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) ile Akademetre Research tarafından ortak proje olarak oluşturulan AVM Endeksi’nin Mayıs ayı sonuçları açıklandı. Her ay düzenli olarak yayınlanan verilere göre ciro endeksi, Türkiye genelinde
Emniyet Genel Müdürlüğü, 81 valiliğe yolladığı yazıda, AVM'lerde engellilere ayrılmış otoparkları işgal eden araçlara gereken cezai işlemlerin uygulanması talimatını verdi.
Ankuva AVM Genel Müdürü Serdar Durul, ''AVM'ler sadece alışveriş mekanı değil, aynı zamanda birer sosyal yaşam merkezidir'' görüşünü bildirdi.
Alışveriş merkezlerinde artık yeni bir dönemin başladığını ve bundan sonra büyük alanlı yaşam merkezlerinin öne çıkacağını söyleyen Bayraktar Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Bayraktar ile yeni yatırımlarını, AVM'lerdeki trendleri, açılacak olan otel ve eğlence merkezi ile toplam 220 milyon euroya maliyete ulaşacak Viaport'un son durumunu
Perakende sektörünün ve küçük esnafın merakla beklediği AVM kanun tasarısı, nihayet Meclis'e sevkedildi. Gümrük Bakanı Hayati Yazıcı, 'AVM'lerin yoğunluğu, tasarımı, ruhsatlandırması ve işletmesi gibi konularda belediyeler yetkili kılınıyor' dedi.
Eylül ayında AVM'lerde ziyaretçi sayısında yüzde 4,7 azalma yaşandı. Buna karşın aynı ay ciro endeksi yüzde 7,6 artış gösterdi.
AVM ciro endeksi ziyaretçi sayısında yaşanan yüzde 5,7'lik daralmaya rağmen yüzde 3,4 arttı.