İstanbul'un Anadolu ve Avrupa yakasını, 5'inci kez birbirine bağlayacak “Avrasya Tüneli planları, her iki yakada da yeniden düzenlenen kavşak ve yol genişletme çalışmalarının eklenmesiyle tekrar askıya çıktı.
Avrasya Tüneli geçiş ücretlerinde son dakika indirim haberi geldi. Dün 31.5 ve 21 liraya çıkarılan Avrasya tüneli geçişlerinde yarın itibarıyla yüzde 18 kdv yüzde 8'e çekilerek yüzde 10 indirim uygulanacak
Avrasya Tüneli, Enterprise Asia tarafından verilen "Uluslararası İnovasyon Ödülleri" kapsamında "Hizmet ve Çözüm" kategorisinde ödüle layık görüldü.
1 yıl önce faaliyete geçen Avrasya Tüneli'nin geçiş ücretine yüzde 26.5 oranında zam yapıldı
Avrasya Tüneli’ni kullanan sürücüler, toplamda 111 milyon saat zaman tasarrufu, 152 bin ton yakıt tasarrufu, 64 bin ton emisyon azalımı ve 1,3 milyar araç-kilometre azalması ile ülke ekonomisine 6 milyar liralık katkıda bulundu.
Avrasya Tüneli'ni açıldığı günden bu yana geçen 5 yıllık sürede 77 milyonun üzerinde araç kullandı.
İBB, Avrasya Tüneli'nin Asya-Avrupa yönünün çalışma nedeniyle trafiğe kapatıldığını duyurdu.
Avrupa ile Asya’yı Marmaray’dan sonra Boğaz’ın altından 2. kez birleştiren Avrasya Tüneli, 20 Aralık’ta açılacak. Günde 130 bin araç Kazlıçeşme-Göztepe arasındaki 100 dakikalık yolu 15 dakikada alacak.