Gayrimenkul piyasasının genelinde bir yavaşlama gözlense de, yalı piyasayı oldukça hareketli. ‘Boğaz’ın incileri’ olarak anılan 60 yalı satılmayı bekliyor.
Vergi borçlularına yönelik uzlaşma şansı getiren tasarıdan, kamu arazilerindeki işgalcilere af çıktı.
TMSF, el konulan Toprakbank’ın eski hakim ortağı Halis Toprak’ın Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan (ÖİB) satın aldığı ve ’Carlton Otel arsası’ adıyla bilinen Yeniköy’de arazisini satışa çıkardı.
İstanbul Boğazı'nda son dönemde artan kaçak yapılaşmalara bir yenisi eklendi. İngilizlerin satın aldığı Beşiktaş'taki yol yalısında gerçekleştirilen yasa dışı inşaat şikayetlerin ardından durduruldu.
Çivi çakmanın bile yasak olduğu Boğaz'da kaçak inşaat sürüyor; yıkım için harekete geçmesi gereken Boğaziçi İmar sadece izliyor.
Sadece 366 yalı bulunan İstanbul Boğazı’nda yaklaşık 100 yalı satışa çıktı. Yalılar ya bakım maliyetlerinden ya da miras ve sonrası anlaşmazlıklar nedeniyle satılıyor.
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, İstanbul Boğazı’ndaki deniz kazaları ve başta tarihi eserler olmak üzere kıyılarda meydana gelen yangınlara anında müdahale edebilmek amacıyla Beylerbeyi’ndeki eski Deniz Astsubay Hazırlama Okulu olarak kullanılan binayı talep etti.
‘Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’ sınırları içinde yer alan Beşiktaş Bebek'teki 11 bin 424 metrekarelik arazi, İBB devre dışı bırakılıp Cumhurbaşkanı imzasıyla imara açıldı.