Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Boğaz’daki Kaçak İnşaata Dokunulmuyor

Çivi çakmanın bile yasak olduğu Boğaz'da kaçak inşaat sürüyor; yıkım için harekete geçmesi gereken Boğaziçi İmar sadece izliyor.

yapi.com.tr
Boğaz’daki Kaçak İnşaata Dokunulmuyor

İstanbul Boğazı'nda son dönemde artan kaçak yapılaşma farklı bir boyut kazandı. Kanuna göre, kaçak inşaat yapan ve göz yumanlara hapis cezası var ancak mühürlenen mülklerde inşaat çalışmaları son sürat devam ediyor. Bunun bir örneği de Sarıyer'de yaşanıyor.

Sözcü’den İsmail Şahin’in haberine göre; Tarabya'da Boğaz ön görünümde yer alan iki katlı köşkü yıkılarak yerine beş katlı yeni bir yapı inşa ediliyor. Boğaz'da yeni yapılara izin verilmiyor, mevcut yapılarda tadilat ve basit onarım yapmak için ise İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nden izin alınıyor. Sarıyer’de ise ruhsat almadan 663 metrekarelik arazide yeni bir bina yapıyor. 12 Ağustos'ta Boğaziçi İmar inşaatı mühürledi. Ancak çalışmalar durmadı, bina iki kat daha yükseldi. Boğaziçi İmar, bunun üzerine sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

2960 sayılı Boğaziçi Kanunu'nda yasa dışı yapılaşmaya karşı atılacak adımlar çok açık bir şekilde yazılıyor. Kanuna göre, Boğaziçi alanının tarihi, doğal ve mimari özelliklerinin korunmasından birinci derecede sorumlu olan kişi Boğaziçi İmar Müdürü Elçin Karaoğlu. Kanunda, tebligatın yapılmasının ardından 15 gün içinde yapı, mal sahibi tarafından yıkılmaz ise yıkım işleminin Boğaziçi İmar tarafından yerine getirileceği yazıyor. Mühür işleminin üzerinden yaklaşık bir ay geçmesine rağmen kaçak inşaata dokunulmaması dikkat çekiyor.

Kanuna göre, İmar mevzuatına ve kanuna aykırı ruhsat verenler, verilmesine müsaade edenler, görevini kötüye kullananlar, fiilleri daha ağır bir cezayı gerektirmediği takdirde bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılıyor.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bogazdaki-kacak-insaata-dokunulmuyor_192208.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!