Bursa Kapalı Çarşı'da tonoz çatı montajının ardından işyerlerinin cephe dönüşümü başladı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2006 yılında yaşanan heyelanın ardından göçen İntam Bloklarının bulunduğu alandaki dönüşüm çalışmalarını, ağır hasarlı olduğu için boş duran 99 Bloğunun yıkımıyla başlattı. Belediye Başkanı Recep Altepe, biran önce tamamlamayı hedefledikleri proje ile Çekirge’nin yine en prestijli semt haline geleceğini söyledi.
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin, Bursa'da kentsel dönüşüm karmaşası yaşandığını söyledi.
Bursa'da, gelecek kuşaklara modern ve sağlıklı bir kent bırakmak için kentsel dönüşüm projelerine ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım ve Osmangazi'de belirlenen dönüşüm alanlarını bölge halkının görüşleri doğrultusunda şekillendirecek. Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğü'nde görevli 5 uzman personel tarafından yüz yüze yapılacak anket
Garanti ve Reidin.com tarafından hazırlanan, ''EmlakEndeks Türkiye Mart 2010" raporuna göre, konut satış fiyatlarının mart ayında en çok arttığı il Bursa oldu. Bir önceki ay ile karşılaştırıldığında; Bursa'da yüzde 0,55, İstanbul'da yüzde 0,53, Ankara'da yüzde 0,36, Adana'da yüzde 0,26 ve Kocaeli'de yüzde 0.06 artış yaşandı.
Tarihi ve kültürel değerleri koruma altına almak için Hanlar Bölgesi Projesi'ni hayata geçiren Bursa Büyükşehir Belediyesi'yle Osmangazi Belediyesi, tarihi hanların önünü açarak çevrede düzensiz yapılaşmanın önüne geçmek yerine arsalara inşaat ruhsatı vermeye başladı.
Uluslararası Karagöz Gölge ve Kukla Oyunları Festivali'nin sekizincisi yarın Bursa'da başlayacak. Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı ile Birle
Bursa'da, çevre düzenlemesi ve raylı sistem ile birlikte toplam 10 milyon liraya mal olması beklenen Nostaljik Tramvay, nisan ayından itibaren yolcularına tarih içinde gezinti yaptırmaya başlayacak.