Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bursa'da Konut Fiyatları Tavan Yaptı

Garanti ve Reidin.com tarafından hazırlanan, ''EmlakEndeks Türkiye Mart 2010" raporuna göre, konut satış fiyatlarının mart ayında en çok arttığı il Bursa oldu. Bir önceki ay ile karşılaştırıldığında; Bursa'da yüzde 0,55, İstanbul'da yüzde 0,53, Ankara'da yüzde 0,36, Adana'da yüzde 0,26 ve Kocaeli'de yüzde 0.06 artış yaşandı.

NTV
Bursa'da Konut Fiyatları Tavan Yaptı

Garanti ve Reidin.com tarafından hazırlanan, ''EmlakEndeks Türkiye Mart 2010" raporuna göre, konut satış fiyatlarının mart ayında en çok arttığı il Bursa oldu.  

Bir önceki ay ile karşılaştırıldığında; Bursa'da yüzde 0,55, İstanbul'da yüzde 0,53, Ankara'da yüzde 0,36, Adana'da yüzde 0,26 ve Kocaeli'de yüzde 0.06 artış yaşandı.

Konut fiyatlarının en çok düşüş yaşandığı il ise yüzde 0,12 ile Antalya oldu. İzmir'de de konut satış fiyatları yüzde 0,05 oranında azaldı.    

Zeytinburnu değer kazandı

Rapora göre, mart ayında satılık konut fiyatları açısından bir önceki aya göre en çok değer artışı yaşanan ilçe İstanbul Zeytinburnu, en çok değer kaybı yaşanan ilçe ise İstanbul Eyüp oldu.      

Adana’da kiralar çok yüksek

2010 Mart ayı konut kira değerleri incelendiğinde, Adana yüzde 1,11 oranında değer artışıyla kiraların en fazla yükseldiği şehir oldu. Kira değerleri Antalya'da yüzde 0,66, İzmir'de yüzde 0,42, İstanbul'da yüzde 0,30 ve Kocaeli'de yüzde 0,12 artarken, Ankara'da bir değişim olmadı.        

Bursa ise yüzde 0,68 oranında düşüşle bir önceki aya göre kiraların en fazla değer kaybettiği il oldu.        

Mart ayında bir önceki aya göre konut kira değerleri açısından en çok değer artışı yaşanan ilçe İstanbul Ümraniye, en çok değer kaybeden ilçe ise İstanbul Çekmeköy oldu.        

İstanbul’da bir dairenin fiyatı 186 ay kiraya eşit

2010 Mart ayı itibariyle amortisman süreleri (Geri Dönüş Süresi) incelendiğinde, İstanbul'da bir apartman dairesinin fiyatı 15,5 yıllık (186 ay) kiraya eşit iken, İzmir'de bu süre 19,0 yıla (228 ay) kadar uzuyor. Bursa'da ise bir apartman dairesinin fiyatı 17,4 yılda (208 ay) geri dönüyor.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/bursada-konut-fiyatlari-tavan-yapti-_78641.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!