Çelik sektöründe faaliyet gösteren 10 dernek, yayımladıkları ortak bildiriyle Çin'e kapasite fazlalığının çözümü konusunda birlikte çalışma çağrısında bulundu.
6. Yapısal Çelik Günü
‘Steel Business Briefing'de yer alan habere göre Türk tüccarlar, pazarın nisan ortasından beri Erdemir'in yeni fiyatlarını beklediğini belirttiler. Haberde; komşu Yunanistan'daki belirsizliğin pazarda tereddüde yol açtığına dikkat çekiliyor. Bir çelik servis merkezi yetkilisi, Yunanistan'ın olası bir moratoryum ilanının sadece Yunanistan'ı değil,
İnşaat demirinde Türkiye'nin en büyük pazarı olan AB ülkelerinde fiyat zamları, Türkiyeli ihracatçılar için hem pay artırımı hem de yüksek fiyatlı ihracat imkânı sunuyor. AB ülkeleri bir haftadır ardı sıra zam açıklıyor.
OECD ve Uluslararası Demir-Çelik Enstitüsü’nün (IISI) birlikte düzenlediği, 12-13 Ocak tarihlerinde Paris’te yapılan “2005 ve 2006’da Çelik Endüstr
Sendika, MESS'e bağlı Metalum Tüp Sanayi AŞ, Maysan Mando Amortisörleri ve Çelikord AŞ iş yerlerinde grev kararı aldı.
Özellikle 1999 Düzce Depremi’nden sonra hafifliği nedeniyle Türkiye’de daha çok önemsenmeye başlanan yapısal çelik, dayanıklılığı, düşük maliyeti ve kısa inşaat süresiyle de dikkat çekti. 2001-2005 yılları arasında Türkiye’de kullanımı büyük bir ivmeyle artan çelik tüketimi, hala istenilen seviyeye gelemese de sektör oyuncuları bu artıştan umutlu.
Deprem riski taşıyan, arsa sıkıntısı bulunan ve gecekondulaşma sorunu yaşayan Türkiye’de kentsel dönüşümün şart olduğunu söyleyen Zbs Alfaçelik İnşaat Genel Müdürü Rıdvan Murat, ”İyi bir kentsel dönüşüm ancak hızlı, depreme dayanıklı, çevreci ve ekonomik bir yapı malzemesi olan çelikle mümkün” dedi.