Çin'in başını çektiği gelişmekte olan pazarların sanayileşme iştahı, çelik sektörüne yaradı.
Şu anda 5 firma, sac ve galvaniz gibi yassı ürün üretimine girme kararında. Çolakoğlu Grubu'nun tesisi bitmek üzere, Kibar Holding ise yer arayışında. Adı açıklanmayan 3 firmanın da yassı ürün üretmek üzere çalışma yaptığı belirtiliyor.
BORUSAN Grubu, çelik sektöründe Türkiye’de büyümeyi planlarken, boruda da bölgesel bir güç olmayı hedefliyor.
Dünya çelik üretiminin yüzde 60’ını oluşturan yassı mamulde ithalatçı konumunda kalındığı kaydedilirken, Türkiye’nin öncelikli hedefinin bu tür ürünle
Çelikte yeni dünya devi doğuyor. Önde gelen üç çelik üreticisi güçlerini birleştirerek, sektörde dünyanın en büyük şirketini oluşturacak. İngil
Ekonomik toparlanmanın aksaklıklar barındırması nedeniyle zor günler geçiren, marjları daralan çelikçiye bir kötü haber de dünyanın maden devlerinden geldi. BHP ve Rio Tinto, demir cevherine üçüncü çeyrek için yüzde 23 zam yapacağını açıkladı.
ÇİB Yönetim Kurulu Başkanı Aslan, Çin'in dünya çelik sektörünün en büyük oyuncusu olduğunu belirterek, "Çin’in birçok eyaletinde faaliyet gösteren firmaların 9 Şubat'a kadar kapalı olacağına ilişkin açıklamalar yapıldı." dedi.
Bilecik'in merkeze bağlı Vezirhan beldesinde 300 metrekarelik atölyede, karayollarından maden ocaklarına, mimariden savunma sanayine kadar farklı kullanım alanları için çelik ağ üretiyor.