UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan Şanlıurfa'daki tarihi ören yeri, turizm ve seyahat acentelerinin 2019 yılı öncelikleri arasına girdi.
Dokuz Eylül Üniversitesi Kafkasya Orta Asya Arkeoloji Araştırmaları Merkezi'nden emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Semih Güneri, Sibirya'dan Göbeklitepe'ye aktarılan yeni arkeolojik belgelere ulaştıklarını belirterek, teknolojinin kanıtı niteliğinde, baskı yöntemiyle üretilen taş aletlerin bulunduğunu söyledi.
RJ Models, yapımı 1.600 saat süren Göbeklitepe’nin maketini Cannes’da gerçekleşen MIPIM Fuarı’nda ilk kez sergiledi.
Şanlıurfa'da aşırı sıcaklık hava dolayısıyla turizmde "ölü sezon" olarak nitelendirilen yaz ayları, Göbeklitepe'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınmasıyla hareketlendi.
Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan ve 2019'un "Göbeklitepe Yılı" ilan edilmesiyle turizmde hareketli günler yaşayan Şanlıurfa'da, müze kompleksi haftanın her günü ziyaret edilebilecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelecek senenin "Göbeklitepe Yılı" ilan edilmesini açıklamasının ardındanŞanlıurfa'daki Göbeklitepe, ülkenin 2019 yılında turizmde öne çıkan mekanı olmaya hazırlanıyor.
Şanlıurfa'nın merkez Haliliye ilçesinde bulunan, tarihi 12 bin yıl önceye dayanan Göbeklitepe'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınması, kent ve bölge turizmini canlandırdı. Sıcak havaya rağmen yerli ve yabancı turistler Göbeklitepe'yi görmek için kente gelmeye başladı.
12 bin yıllık geçmişiyle "tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen Göbeklitepe'de ilk boyalı heykel, Karahantepe'de ise en gerçekçi insan heykellerinden biri bulundu.