Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Göbeklitepe Türkiye'nin Turizm Lokomotifi Olmaya Hazırlanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelecek senenin "Göbeklitepe Yılı" ilan edilmesini açıklamasının ardındanŞanlıurfa'daki Göbeklitepe, ülkenin 2019 yılında turizmde öne çıkan mekanı olmaya hazırlanıyor.

yapi.com.tr/AA
Göbeklitepe Türkiye'nin Turizm Lokomotifi Olmaya Hazırlanıyor

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019 yılının "Göbeklitepe Yılı" ilan edilmesiyle Şanlıurfa'daki tarihi ören yerinin, 2019'da Türkiye'nin turizm lokomotifi olması bekleniyor.

Göbeklitepe'nin özellikle UNESCO asıl listesine girdikten sonra yerli ve yabancı turistlerin görmek istediği mekanların başında geldiğini belirten Şanlıurfa Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan, her yıl bölgeye yüzlerce tur düzenlendiğini ifade etti.

Aslan, gelecek yılın "Göbeklitepe Yılı" ilan edilmesi dolayısıyla şehre olan ilginin çok daha net şekilde ortaya çıkacağına inandıklarını dile getirdi.

Göbeklitepe'nin kentin 2023 turizm hedefine kolaylıkla ulaşabilmesini sağlayacağını vurgulayan Aslan, şöyle devam etti:

"Göbeklitepe'yi bu yıl çok iyi değerlendireceğiz. Tarihi ören yeri ilimize, bölgemize ve ülkemize ciddi anlamda turizm getirisi sağlayacaktır. Göbeklitepe 2019 kültür turizmi anlamında ülkemiz için lokomotif görevi üstlenecektir. Bu anlamda yerli ve yabancı turist açısından cezbedici bir mekan olarak öne çıkıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığının projelerinde tanıtım ve etkinliklerinde sürekli Göbeklitepe'nin ön planda olmasını bekliyoruz.

"Geçen yıl 5 milyon kişi gördü"
Aslan, Göbeklitepe'ye özel aralarında İngilizce, Fransızca ve Çince'nin de bulunduğu farklı 8 dilde yayın hazırladıklarını dile getirerek, gelecek yıl özellikle yabancı seyahat acenteleri için özel programlar yapmayı planladıklarını söyledi.

Şehirdeki turizm alt yapı hazırlıklarının büyük önem taşıdığını vurgulayan Aslan, "Özellikle konaklama işletmelerinin artmasıyla ilgili bir beklentimiz var. Bu konuda yatırımcıların Şanlıurfa'ya özel önem vermesini istiyoruz." dedi.

Göbeklitepe'nin bu yıl Türkiye'de en çok merak edilen mekanların başında geldiğine dikkati çeken Aslan, "Göbeklitepe geçen yıl yerelde daha fazla merak edilir oldu. Özellikle Türkiye içinde yoğun bir ilgi oluştu. Ülke içinde sırf Göbeklitepe'ye özel turlar başladı. Toplam ziyaretçi sayımız bu yıl daha bitmeden 5 milyona yaklaştı, bunun 4 milyonunu Göbeklitepe'ye günü birlik ziyaret için gelenler oluşturdu. Gelecek yıllarda bu rakam çok çok daha yükselecek" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gobeklitepe-turkiyenin-turizm-lokomotifi-olmaya-hazirlaniyor_169554.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!