Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Göbeklitepe Kültür Turizminin Vazgeçilmezi Oldu

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan Şanlıurfa'daki tarihi ören yeri, turizm ve seyahat acentelerinin 2019 yılı öncelikleri arasına girdi.

yapi.com.tr/AA
Göbeklitepe Kültür Turizminin Vazgeçilmezi Oldu

UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki, "tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen Şanlıurfa'daki Göbeklitepe, turizm ve seyahat acentelerinin 2019 yılı öncelikleri arasına girdi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bilir, dünyada "tarihin sıfır noktası" olarak kabul gören ve yaklaşık 6 ay önce UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren Göbeklitepe'nin, Türkiye'nin en önemli kültürel miraslarından biri olduğunu aktardı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRSAB ve sektörde hizmet veren kuruluşların desteği, Göbeklitepe'nin etkisiyle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki kentlerde bu yıl turizm hareketliliği beklediklerini vurgulayan Bilir, bölgedeki illerin bu hareketliliğe yönelik iyi hazırlanması gerektiğini söyledi.

Bilir, TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya tarafından aralarında Çin ve Hindistan'ın da bulunduğu bazı ülkelerin büyükelçilerinin Göbeklitepe'de ağırlandığını dile getirerek bu yıl benzer özel turlara daha fazla ağırlık vereceklerini belirtti.

Türkiye genelinde hizmet verdikleri 10 bin üye acenteyle Göbeklitepe'ye bu yıl ayrı bir vurgu yapacaklarına dikkati çeken Bilir, şöyle devam etti:

"TÜRSAB olarak bu yıl Göbeklitepe'yi ayrıca işleyeceğiz, önceliklerimiz arasına alacağız. GAP bölgemizde Şanlıurfa ilimiz önemli bir destinasyondu. Burada konaklama yapılmayan programlarda bir gece konaklamaya geçilecek. Bir gece olan konaklamalar ise iki geceye çıkarılacaktır. Şanlıurfa ayağında da burada önemli çalışmaların yapılması gerekiyor. İnsanların Göbeklitepe'ye gelmesi gitmesi, bu bölgelerde barınması, ihtiyaçlarının karşılanması için de kentte yerel yönetimler çalışma yapıyor. Gelecek nisan ve mayıs aylarında kentteki oteller dolu, demek ki daha fazla otele ve hizmete ihtiyaç var."

"Olmazsa olmaz" listesine eklendi
Bilir, TÜRSAB olarak yıllardır turizm denilince akla gelen "deniz, kum, güneş" algısının dışına çıkılması için özel gayret sarf ettiklerini anlattı.

Türkiye'nin turizmi 12 aya rahatlıkla yayabilecek bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Bilir, bu anlamda Şanlıurfa'nın tek başına güzel bir örnek teşkil ettiğini belirtti.

Kentin yılın 365 günü rahatlıkla ziyaret edilebileceğini aktaran Bilir, şöyle konuştu:

"Seyahat acentelerimizin, özellikle kültür turizmine yönelik çalışan firmalarımızın Göbeklitepe'yi 'olmazsa olmaz' listeleri arasına eklediğini görüyoruz. Göbeklitepe vurgusu özel bir tema olarak bu yıl turizm firmaları tarafından öne çıkarılacak. Gerek ülke tanıtımlarında gerek bizim tanıtımlarımızda, bölge bilgilendirmelerinde gerekse de fuarlarımızda özel bir vurgu olacak. Göbeklitepe artık ülkemiz için değil, dünya için çok önemli bir yer durumuna gelmiştir."

http://www.yapi.com.tr/haberler/gobeklitepe-kultur-turizminin-vazgecilmezi-oldu_169822.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!