Boğazkale mevkisinde Hattuşa antik kentinde yapılan kazılarda Hititler’e ait bir devlet binası bulundu. Boğazkale kazı heyeti başkanı Doç. Dr. Andreas Schachner, Sarıkale ile Yenicekale olarak adlandırılan bölgenin arasında kalan platonun ortasında bulunan Hitit devlet binasını yaklaşık 2 yıl süren çalışmanın ardından ortaya çıkardıklarını
Çorum'un Boğazkale ilçesinde yer alan Hattuşa Antik Kenti'ndeki arkeolojik kazıda, 2 bin 250 yıllık olduğu değerlendirilen testere bulundu.
UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan tarihi milli park Hattuşa’da dev bir projeye imza atılıyor. Hattuşa’da sürdürülen çalışmalar sonucunda,
Hattuşa Antik Kenti'ndeki arkeolojik kazılar, bu yıl Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında belirlenen sosyal mesafe ve maske kurallarına uyularak yapılıyor.
Hititlerin başkenti Hattuşa'ya ev sahipliği yapan Çorum'un Boğazkale ilçesindeki kazı çalışmaları, önceki yıllarda keşfedilen Hitit Mahallesi'nin bütün olarak ortaya çıkarılması hedefiyle 115'inci kez başladı.
Çorum'un Boğazkale ilçesinde yer alan Hattuşa Antik Kenti'ndeki arkeolojik kazıda, yaklaşık 2 bin 800 yıllık olduğu değerlendirilen fil dişi süsleme parçası bulundu.
Çorum'un Boğazkale ilçesindeki Hattuşa ören yerindeki arkeolojik kazılarda, Hitit surları üzerinde bulunan yeni bir şehir kapısı ile Karum Dönemi'ne ait çivi yazılı tablet, aslan heykeli ve insan figürü bulunduğu bildirildi.
Hititlerin başkenti Hattuşa'daki Yerkapı Tüneli'nde keşfedilen 249 yeni hiyeroglif ile Hitit medeniyetinin geleneklerine ait yeni bilgilere ulaşılması hedefleniyor.