Karadeniz 18 yıl sonra nihayet zehirli varillerden kurtuluyor. Samsun ve Sinop'ta depolarda tutulan varillerin, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın girişimleri sonucu iade edileceği bildirildi.
Karadeniz Bölgesi'ndeki 4 ilde, 26 farklı noktada orman yangını çıktı. Bazı bölgelerde yerleşim yerleri ve tarım arazilerine de sıçrayan yangınlarda 5 ev yandı, fındık bahçeleri zarar gördü.
Köy ve yaylalarda çok katlı, betonarme binaların sayısı hızla artıyor. Yerel yönetimler betonlaşmayla mücadele edemiyor, bölge halkı, "çok katlı betonarme evlere mecbur olduğunu" savunuyor.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 'Yeşil Yol' projesiyle 8 ildeki yaylaların birbirine bağlanacağını açıkladı. Projeye 40 milyon liralık kaynak aktarıldığını kaydeden Yılmaz, 'Yerel mimariye dikkat edeceğiz' dedi.
Alınan önlemlere, yapılan uyarılara rağmen Karadeniz yaylalarındaki yapılaşma yoğun biçimde sürüyor.
Karadeniz Bölgesi'nde her gün yeni bir maden ilanı askıya çıkıyor. Son olarak Koza Altın, Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde altın, gümüş, bakır, kurşun ve çinko çıkarmak için başvuru yaptı.
Doğu Karadeniz'nin yüksek rakımlı yaylalarında göç hareketliliği artarken, gelişigüzel atılan çöpler kirliliğe yol açıyor.
Karadeniz Bölgesi'nde imar kirliliği ve kaçak yapı tartışmaları ile gündeme gelen yaylalarda, 'imar barışı' kapsamı dışında kalan, 31 Aralık 2017'den sonra yapılan yapılar yıkıldı.