Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Karadeniz Yaylaları Madencilerin Hedefinde

Karadeniz Bölgesi'nde her gün yeni bir maden ilanı askıya çıkıyor. Son olarak Koza Altın, Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde altın, gümüş, bakır, kurşun ve çinko çıkarmak için başvuru yaptı.

yapi.com.tr
Karadeniz Yaylaları Madencilerin Hedefinde (Fotoğraf: AA)

16 yıldır Mastra Altın Madeni'nin etkilerini yaşayan Gümüşhane'nin başı yeni bir maden ile dertte. Mastra Altın Madeni sebebiyle içme suyuna siyanür karıştığı gerekçesiyle bir çok zehirlenme vakasının meydana geldiği kentte Koza Altın İşletmeleri, Kürtün ilçesine bağlı Beytarla Köyü yakınlarındaki 2 bin 400 metre rakımlı merada maden çıkarmak için yeni başvuru yaptı.

Gazete Duvar'dan Fatih Saygın'ın haberine göre; pazartesi günü ÇED gerekli değil raporuyla askıya çıkan ilana bölge halkının itiraz etmesi bekleniyor.

Siyanür kullanılacak
Hazırlanan proje dosyasında yer alan bilgilere göre şirket 595 hektarlık işletme ruhsatının bulunduğu yaylada 20 hektarlık bölgede altın, gümüş, bakır, kurşun ve çinko çıkaracak. 5 yıl sürecek projede yılda 60 tonun üzerinde olmak üzere toplamda 303 ton cevher meydana getirilmesi planlanıyor. Altın işlemesinde siyanür kullanılacak olan madende patlayıcılardan yararlanılacağı da proje dosyasında belirtiliyor. Çıkarılacak cevherin şirkete bağlı Gümüşhane'deki Mastra Altın Madeni'ne sevk edileceği bildiriliyor.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/karadeniz-yaylalari-madencilerin-hedefinde_200392.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!