Fethiye Kayaköy'deki Rumlardan kalma yaklaşık 3 bin ev, aslına uygun olarak restore edilecek. Çalışmaların ardından evlerin bir bölümü tatil köyü, bir bölümü de müze olarak kullanılacak.
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından ''Dünya Dostluk ve Barış Köyü'' ilan edilen Fethiye Kayaköy'deki sivil mimari örneği 736 yapı ile manastır ve şapellerinde aralarında bulunduğu binalar ''anıtsal yapı'' olarak tescil edildi.
Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, neredeyse 20 yıldır “Dünya Barış ve Dostluk Köyü” olarak restore edilmesi beklenen Kayaköy’deki tarihi Rum evlerinin, otel ya da pansiyon olarak işletilmesinin daha kazançlı olacağını açıkladı. Tarihi yerleşimi ziyaret eden Altıparmak, bölgede en büyük sıkıntının yeni konut yapımında olduğunu söyledi.
Fethiye Kaymakamı Hasan Karakaş, Kayaköy'ün koruma amaçlı imar planının tamamlandığını, evlerin, restore edildikten sonra turizme açılacağını bildirdi.
Muğla'nın Fethiye ilçesinde 97 yıl önce terk edildiği için "hayalet köy" olarak da anılan Kayaköy'deki tarihi kiliseler, restore edilecek.
Kayaköy Gemiler yolu üzerinde bulunan Af Kule istikametine giden toprak yolda sağlı ve sollu olarak yer alan yüzlerce çam ağacı kesildi. Yaklaşık 1.5 kilometrelik toprak yolda yer alan tüm ağaçlar Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından “seyreltme çalışması yapıyoruz” denilerek kesildi.
Geçen yıl Kayaköy'de düzenlenen yaz okulu çalışmalarında hazırlanan iki kilise ve üç konutun rölöveleri Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kur
UNESCO tarafından dünya dostluk ve barış köyü olarak seçilen Kayaköyü'nün imar planı, Özel Çevre Koruma Kurumu'nca onaylandı. Kayaköyü Muhta