Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kayaköy Evleri Pansiyon Olacak!

Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, neredeyse 20 yıldır “Dünya Barış ve Dostluk Köyü” olarak restore edilmesi beklenen Kayaköy’deki tarihi Rum evlerinin, otel ya da pansiyon olarak işletilmesinin daha kazançlı olacağını açıkladı. Tarihi yerleşimi ziyaret eden Altıparmak, bölgede en büyük sıkıntının yeni konut yapımında olduğunu söyledi.

Cumhuriyet EGE
Kayaköy Evleri Pansiyon Olacak!

Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, neredeyse 20 yıldır “Dünya Barış ve Dostluk Köyü” olarak restore edilmesi beklenen Kayaköy’deki tarihi Rum evlerinin, otel ya da pansiyon olarak işletilmesinin daha kazançlı olacağını açıkladı. Tarihi yerleşimi ziyaret eden Altıparmak, bölgede en büyük sıkıntının yeni konut yapımında olduğunu söyledi. “Burada yasaya uymayan binalara yapı izni vermemiz mümkün değil” diyen Altıparmak, şöyle konuştu:

“Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın talimatıyla bir takım hazırlıklar yapılıyor. Bu hazırlıklar neticesinde hemen buranın turizme kazandırılması gerekiyor. Turizmi 12 aya yaymadığımız zaman 4-5 ayda sezon bitiyor. Ondan sonra otellerimiz 8 ay kapalı kalıyor. Buna dayanacak ekonomik bir zenginliğe sahip değiliz. Tarihi bölgede 3 bin 500 konut bulunuyor.Bunun bir plana bağlanmasıyla kısmen ev pansiyonu şeklinde işletilebilir. Şahsen buranın kısmen otel olarak işletilmesinin daha faydalı olacağını düşünüyorum. Burada pansiyonculuk yaygınlaşıyor. Otelde kalmaktan ziyade gezmekten zevk alan turistler pansiyonları tercih ediyor. Bu bir arz-talep meselesi.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/kayakoy-evleri-pansiyon-olacak_64292.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!