Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kayaköy Beklemede

Fethiye Kayaköy'deki Rumlardan kalma yaklaşık 3 bin ev, aslına uygun olarak restore edilecek. Çalışmaların ardından evlerin bir bölümü tatil köyü, bir bölümü de müze olarak kullanılacak.

Cumhuriyet EGE



ethiye Kayaköy'deki Rumlardan kalma yaklaşık 3 bin ev, aslına uygun olarak restore edilecek. Çalışmaların ardından evlerin bir bölümü tatil köyü, bir bölümü de müze olarak kullanılacak. "Dünya Barış Köyü Projesi"yle gündeme gelen Kayaköy'le ilgili açıklama yapan Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Cem Erkin, "Karaköy'de imar uygulaması çalışması vardı. Ancak itirazlar yüzünden ağır ilerliyor. Kesin sonucu bekliyoruz" dedi.

Çalışmaların ardından Kayaköy'ün turizm açısından da değer kazanması bekleniyor. Bundan yaklaşık 3 yıl önce Kayaköy'ün koruma amaçlı imar planı için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 200 bin YTL ödenek ayrılmıştı. Bölgede incelemeler yapan dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Rum evlerinin tarihi ve doğal yapısının korunmasını istemişti. Kayaköy'deki yurttaşlar ve işletmeciler, şimdi son şekli verilen imar planını bekliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kayakoy-beklemede_59373.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!