Araştırmalarda, üzerinde önemle durulan konu, dünyada küresel ortalama sıcaklıkların 2 veya 3 derece artması halinde, bitki ve hayvan türlerinin yüzde yirmi veya otuzu yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağıdır. Dünyada 40 ülkede 2 milyon dolayında insan su sıkıntısı çekmektedir. Bir milyardan fazla insan yeterli su kaynaklarına
Küresel ısınmanın Türkiye üzerindeki olası olumsuz etkilerini dile getiren bilim adamlarının amacı, kuşkusuz, felaket tellallığı yapmak değil; aksine Türk kamuoyunu ve konu ile ilgili kişi, kurum ve kuruluşları, küresel ısınma ve Türkiye üzerindeki olası olumsuz etkileri konusunda bilgilendirerek bilinçlendirmek; yapılması gerekenler ve alınması
İklim bilimciler, son yıllarda "küresel ısınma" olarak adlandırılan iklim değişikliğinin tersine döndüğünü ve dünyanın soğumaya başladığını belirtiyor. Bir dönem Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA için de çalışmış olan klimatolog Roy Spencer, son 5 yılda küresel sıcaklık dğeerlerinin düşmeye başladığını söyledi.
Nature dergisinde yayınlanan araştırmaya göre üretim ve hava sıcaklığı arasında ters orantı var. Araştırmaya göre iklim değişikliği kontrol altına alınmazsa 2100’de ülkelerin %77’sinde kişi başına gelir düşecek ve üretim %20’den fazla gerileyecek.
Küresel ısınma ve küresel krizlerin etkisini hisseden ülkemizde ısı yalıtımıyla, enerji maliyetlerinde yüzde 50 tasarruf sağlayıp, yılda 5.5 milyar dolarlık kazanç elde etmek hiç de uzak bir hedef değil, bu kez rakamlar yalan söylemiyor. Daha sağlıklı binalar, daha güvenli ve zengin bir Türkiye için yalıtım zamanı, hem de hiç zaman yitirmeden...
Dalmaçyalı, 9-15 Ocak Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla ısı yalıtımının iklim krizi ile mücadelede acil önlemler arasında yer aldığına dikkat çekti.
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Bölümü Sürdürülebilir Bina Teknolojileri Araştırma Grubu 2010 Bahar döneminde "Küresel Isınma, Teknoloji ve Tasarım" ana başlığında dönem süresince devam edecek bir seminer dizisi gerçekleştirecek.
Açıklanan yeni verilere göre Dünya’nın sıcaklığı 2015’te “sanayi öncesi döneme” göre 1,02 derece santigrat arttı. Sıcaklıkta ortalama 2 derece santigrat artışı “eşik değer” olarak kabul ediliyor.