Küresel ısınmanın etkisiyle özellikle iklimlendirme cihazı satışlarında bir artış beklediklerini söyleyen Arçelik Genel Müdürü Özdemir, '2006'ya göre çok daha iyi bir yıl geçireceğimize inanıyorum' dedi.
PwC’nin geçtiğimiz hafta açıklanan 18. Yıllık Küresel CEO Araştırması'na göre, iklim değişikliği riskinin azaltılması, CEO'ların sadece yüzde 6'sı tarafından öncelik olarak görülüyor.
UNICEF, küresel ısınmanın çocukları nasıl etkileyeceğini gözler önüne seren bir rapor hazırladı. 'İklim Değişikliği ve Çocuklar' başlıklı raporda, harekete geçilmezse çocukların tahmin edilenden çok daha fazla etkilenecekleri anlatılıyor.
Küresel ısınmaya bağlı olarak Çukurova'ya 68 gündür tek damla yağmur düşmedi. Eğer 10-15 gün içinde yağış başlamazsa başta buğday olmak üzere ekili tüm ürünler telef olacak.
Yerbilimcilere göre; küresel ısınma sadece doğal yaşamı olumsuz etkilemekle kalmıyor, depremleri de tetikliyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof.Dr. Şükrü Ersoy, küresel ısınmanın etkisiyle çok büyük buz kütlelerinin erimesinin yerkabuğundaki ağırlık dengesini etkilediğini ve bunun fayları harekete
Dünya Meteoroloji Örgütü (DMÖ) küresel ısınmanın 2013'te de devam ettiğini ve Türkiye'nin geçen yıl ortalamanın yüzde 13 altında yağış aldığını bildirdi.
Çevreciler, küresel ısınmanın tehdit ettiği Everest Dağı’nın “Tehlikedeki Dünya Kültür Mirası Listesi”ne alınmasını istedi. Merkezi İngiltere’de bu
Araştırmaların sonucu pek de iç açıcı değil: Önlem alınmazsa Türkiye 2040'ta çöl olacak! Küresel ısınma, birçok tarım ürününün, bitkinin ve deniz canlısının neslinin tükenmesine yol açacak.