Dünyaca ünlü Japon mimar Kengo Kuma ve ekibi Çağdaş Sanatlar Müzesi için Eskişehir’e geldi.
Ödüllü Japon mimar Shigeru Ban'ın kağıt ve yonga levha gibi geri dönüştürülmüş çevre dostu malzemelerle tasarımını yaptığı, ODTÜ'de inşa edilen kağıt masura evin Hatay'da kurulumuna başlandı.
Fransız şirketi Alstom’un hisselerinin ABD’li General Electric veya Alman Siemens'e satışı ile ilgili pazarlık sürerken; Japon Mitsubishi şirketinin de yarışa dahil olduğu bildirildi.
İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü'ndeki halatın kopmasından kendisini sorumlu tutarak intihar eden Japon mühendis Kishi Ryoich, bir çok sırrı da beraberinde götürdü.
Elazığ Fırat Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Kulübü tarafından, 'Geleceği İnşa Edenler' sloganı ile düzenlenen 'Deprem Afetine Hazır Mıyız' konulu konferansına katılan Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, Marmara Bölgesi'nde 25 yıl içinde 7.4 şiddetinde deprem beklendiğini söyledi.
Japon EIPC, dış cephe ısı yalıtımı geliştirme konseyi üyeleri, akademisyenler, mimar ve inşaat mühendislerinden oluşan bir grup uzman Türkiye’deki ısı yalıtım uygulamalarını öğrenmek için sektörün lideri Blue’Safe Mavi Kale’yi tercih etti.
İnternette oluşturdukları ''dovizzedeler.com'' ve ''japonyenimagdurları'' adlı siteler sayesinde ortak hareket eden döviz cinsi veya dövize endeksli konut kredisi mağdurları, bugün de Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın banka genel müdürleri ile yapacağı görüşme öncesi basın kuruluşlarına yoğun faks gönderdi.
Almanya’nın en büyük banyo aksesuarları şirketi Grohe Japonların oldu. Japon yapı malzemeleri grubu Lixil, Japon Yatırım Bankası’nın da ortaklığıyla, Grohe’nin yüzde 87.5 hissesini 4.1 milyar dolara (3 milyar euro) satın aldı. Japonlar Almanya’da bugüne kadar yaptıkları en büyük yatırımda Grohe’nin borçlarını da üstlendi.