Japonlar uzay aracı gibi afet konutu tasarladı. Origami mantığıyla kurgulanan, kolayca monte edilebilen 28 metrekarelik bu evlerin içinde elektriği, suyu hazır olacak
Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia Rating Başkanı Orhan Ökmen, Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ülkede hem ekonomik hem siyasi anlamda stresin arttığının altını çizen Ökmen, OHAL’in peş peşe uzatılmasının, piyasalarda “Artık OHAL kalıcılaşmıştır” algısı yarattığını vurguladı.
Japon muhalefeti Sinop’a yapılması planlanan nükleer santral projesine henüz onay vermedi. Japonya Başbakanı Shinzo Abe ise Başbakan Erdoğan’ın Ocak 2014’teki ziyareti öncesinde projeyi parlamentodan geçirmeye çalışıyor.
Dünyaca ünlü Japon mimar Kengo Kuma ve ekibi Çağdaş Sanatlar Müzesi için Eskişehir’e geldi.
Ödüllü Japon mimar Shigeru Ban'ın kağıt ve yonga levha gibi geri dönüştürülmüş çevre dostu malzemelerle tasarımını yaptığı, ODTÜ'de inşa edilen kağıt masura evin Hatay'da kurulumuna başlandı.
Fransız şirketi Alstom’un hisselerinin ABD’li General Electric veya Alman Siemens'e satışı ile ilgili pazarlık sürerken; Japon Mitsubishi şirketinin de yarışa dahil olduğu bildirildi.
İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü'ndeki halatın kopmasından kendisini sorumlu tutarak intihar eden Japon mühendis Kishi Ryoich, bir çok sırrı da beraberinde götürdü.
Elazığ Fırat Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Kulübü tarafından, 'Geleceği İnşa Edenler' sloganı ile düzenlenen 'Deprem Afetine Hazır Mıyız' konulu konferansına katılan Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, Marmara Bölgesi'nde 25 yıl içinde 7.4 şiddetinde deprem beklendiğini söyledi.