Uzun, sıcak ve karanlık bir yazın ardından Japonya'da artık günler daha serin, geceler daha aydınlık. Japonlar bunun için yalnızca Eylül ayına değil, setsuden'e, yani "enerji tasarrufuna" da teşekkür edebilirler. Setsuden, Mart'taki deprem, tsunami ve nükleer santral felaketlerinden sonra elektrik tasarrufunu hedefleyen ve şaşırtıcı bir başarıya
Japonya'nın IHI ve Itochu şirketlerinin, İzmit körfezini bağlayacak 2 bin 800 metre uzunluktaki çelik asma köprü inşa projesini aldığı belirtildi.
Japonya'nın başkenti Tokyo'da bir süpermarketin çatısına 17 adet villa inşa edildi
Japon Nikkei'nin haberine göre Sinop'ta yapılacak nükleer santral için Fransız-Japon ortaklığından Japon Mistubishi çekiliyor. Gerekçe inşaat maliyetinin iki katına çıkması.
1 Haziran'da TBMM Genel Kurulu'nda anlaşmanın kabul edilmesinden sonra kendi ülkelerinde yeni iş fırsatı bulamayan Japon şirketler Mitsubishi Heavy Industries (MHI) ve Itochu, aradıkları kaynağı ülke dışında buldu.
Sinop’ta kurulması planlanan ikinci Nükleer Güç Santrali’ni yapacak Japon Konsorsiyumu, yerli üretici için kendilerine gönderilen 300 firmanın bilgilerini eksik görüp iade etti.
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Bridgestone, Komatsu, Toyota ve Mitsubishi ile üretime yönelik planlarının olduğunu, nükleer enerjide Japon şirketleriyle ortaklık yapabileceklerini söyledi.
Japon bilim insanları, 1,8 kilovat enerjiyi kablo kullanmadan mikrodalga aktarımıyla 55 metre uzağa taşımayı başardıklarını duyurdu.