Bakan Yıldız, Sinop'ta kurulması planlanan ikinci nükleer santral konusunda Japonya ile yapılan müzakerelere değinirken, ''Japonya bu süreçten tamamen çekilmedi ve bize bir kısım alternatif teklifler sundu. Mart ayındaki teklif tarzında, ama alternatif bir teklif sundu'' dedi.
Fukuşima nükleer kazasının ardından alternatif enerji teknolojilerine yönelen Japonya, yüzen rüzgar türbini ile 7 megavatlık kurulu güç elde etmeyi amaçlıyor.
TBMM Genel Kurulu'nda Japonya tarafından Sinop'ta nükleer santral yapımını öngören uluslararası anlaşma kabul edildi.
Japonya Merkez Bankası yetkililerinin parasal teşviki genişletmede acil bir ihtiyaç görmediği belirtiliyor.
Japonya, 3 yıl önce yaşanan Fukuşima nükleer kazasının ardından enerji politikasını çiziyor.
Japonya, faaliyetteki son nükleer reaktörünün şalterlerini de indirdi. Ülkede geçici bir süre nükleer enerji kullanılmayacak.
Japonya'da Başbakanı Naoto Kan'ın ''nükleerden uzaklaşma'', ''nükleer santral ihracatını gözden geçirme'' ile ilgili açıklamaları tartışmalara yol açmaya devam ediyor. Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı Banri Kaieda, 23 Temmuz'da Tokyo TV'deki bir programda, nükleer santral yapımı için müzakerelerinin sürdüğü Türkiye'ye yakın bir tarihte heyet
Türkiye ile Japonya arasında Sinop’a yapılacak nükleer santral yapımı için imzaları atıldı. Sinoplular, Sinop’a yapılması planlanan nükleer santral ile ilgili düşüncelerini anlattı.