Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Kadıköy’ün Yeni Bir Gölü Oldu

Kadıköy'ün Koşuyolu Mahalle’sinde 40 katlı otel projesi için açılan hafriyat alanı ihmalden göle döndü. Apple Maps, alanı bir 'göl' olarak verilerine ekledi.

yapi.com.tr
Kadıköy’ün Yeni Bir Gölü Oldu

İstanbul’un Kadıköy ilçesindeki Koşuyolu Mahallesi’nde eski Darüşşafaka arazisinde Taşyapı AŞ tarafından yapılmak istenen 40 katlı otel için temel açıldı ancak proje tamamlanmadı. 2007'de arazisi satın alınan, 2015 yılında da inşaat çalışması başlatılan proje, 2017'ye kadar tamamlanamadı. Açık çukur halinde başıboş bırakılan alan göle döndü.

BirGün’de yer alan habere göre; X kullanıcısı Akın Ömeroğlu, söz konusu alanın suyla dolması üzerine Apple Maps'in burayı 'göl' olarak verilerine eklediğini paylaştı. Alan, Google Maps'te ise halen arazi olarak görünüyor.

Söz konusu görüntüleri X hesabından paylaşan Akın Ömeroğlu isimli kullanıcı, “Her ne kadar hem mezarlıktaki kuşlar hem de martılar için bir kaynak olsa da yazın tahmin edeceğiniz gibi burası inanılmaz sinek yapıyor.” notunu da düştü.

Projenin geçmişi
İstanbul Koşuyolu'nda, yurttaşların tepkisini çeken, başlatılan imza kampanyası ve yapılan itirazlar sonucunda otel inşaatı durdurulmuş, inşaat alanının mühürlenmesine karar verilmişti. Darüşşafaka Cemiyeti’nin hastane yapmak istediği E-5 Karayolu kenarındaki dev araziye imar izni verilmemiş, 2005 yılında Taş Yapı ile Selçuk Ecza Deposu ortaklığı araziyi 7 milyon dolara satın almıştı. İmar Müdürlüğü ve Planlama Müdürlüğü'nün olumsuz görüş bildirmesine rağmen Taş Yapı, Dubai’deki lüks otel Burj El Arap'a benzer 40 katlı 3 bloktan oluşan bina dikmek istemişti. Belediye projeyi iptal etmesine rağmen kısmen değiştirilen proje Kadıköy Belediyesi tarafından onaylanmıştı. Bunun üzerine apar topar başlayan inşaatla civardaki pek çok ağaç kesilmiş, inşaat alanı mezarlıkların içine kadar sızmıştı.

Koşuyolu halkının hukuki mücadelesi sonuç vermiş, İstanbul 11. İdare Mahkemesi inşaatı durdurmuştu. Bu karar ise istinaf mahkemesinde usuli gerekçelerle bozulmuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kadikoyun-yeni-bir-golu-oldu_202070.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!