Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kadıköy’ün de Siluetini Değiştirecekler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Plan tadilatıyla birlikte, Kadıköy Bostancı Sahili ranta açılıyor. 225 bin metrekarelik alanı kapsayan planla birlikte sahile; su sporları merkezi, kafeterya ve sosyal tesis inşa edilecek.

yapi.com.tr
Kadıköy’ün de Siluetini Değiştirecekler

İBB tarafından, planda ‘rekreasyon alanı’ olarak belirlenen alanın, 2 bin 110 metrekaresine su sporları merkezi inşa edilecek. Bin 240 metrekaresine sosyal tesis, 775 metrekaresine kafeterya, 330 metrekaresine kumsal kafe, büfe, mescit ve bisiklet evi yapılacak.

BirGün Gazetesi'nden Uğur Şahin'in haberine göre,  İBB Meclisi’nin CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, planla birlikte bölgenin siluetinin değişeceğinin altını çizerek, bölgenin yakın dönem dolgu alanı olduğunu hatırlattı. Sağ, “Uygulamayı İBB yapacak, Kadıköylü yurttaşların haberi var mı? Yok, hani durak yaparken bile halka sorulacaktı? Bostancı Sahili sadece Kadıköylülere ait değil. Birçok bölgeden Bostancı Sahili’ne yurttaşlar geliyor ve insanlar orada sosyalleşiyor” diye konuştu.

Sahiller ücretli olacak

“Her yer ücretli olsun istiyorlar” diyen Sağ, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Sürekli para kazanma anlayışı hâkim, her yer ücretli olsun istiyorlar, belki de denize dolgu yapılacak. Bu proje eğer Anadolu yakasında denize kıyısı olan Maltepe, Kartal, Pendik, Üsküdar gibi ilçelerde de uygulanırsa, her ilçede kafeterya, su sporları merkezi, sosyal tesis ve mescit adı altında yapılaşmaya gidilecek. Yani ortalama 7 bin metrekare olsa 40 bin metrekarede yapılaşma olacak.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/kadikoyun-de-siluetini-degistirecekler_152130.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!