KELİME:

TARİH SEÇ:

HARF SEÇ:

Listele
P
Planlama ve Mimarlık Alanının Son On Yılı

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, “Planlama ve Mimarlık Alanının Son On Yılı” başlıklı bir sempozyum düzenliyor. Sempozyumun amacı, kent mekânını biçimlendiren mimarlık ve planlama alanlarında son 10 yıldır yaşanmakta olan değişimin ve bu değişimin arkasında yatan dinamiklerin çözümlenmesi, tartışılması, yeni bilgilerin ve bakış

Planlama ve Sürdürülebilir Kent Politikalarıyla İlişkisi

Planlama Yazıları: Kentsel Dönüşüm, Vizyon, Sosyal Etki

Ali Faruk Göksu'nun, 40 yıl içerisinde yazdığı yazıları "Planlama Yazıları: Kentsel Dönüşüm, Vizyon, Sosyal Etki" başlığı altında derlendi.

Planlama, Siyaset ve Siyasalar

TMMOB Şehir Plancıları Odası (SPO) 08 Kasım Dünya Şehircilik Günü dolayısıyla 'Planlama, Siyaset ve Siyasalar' başlıklı bir bildiri yayınladı.

Planlamanın Dili

1949 senesinde Prof. Carlos Maria della Paolera tarafından temelleri atılan Dünya Şehircilik Günü, bu sene de 8 Kasım tarihinde pek çok ülkede kutlanıyor. Bu kapsamda Türkiye’de 34.sü düzenlenen Dünya Şehircilik Günü, Kayseri’de ‘Planlamanın Dili’ ana teması çerçevesinde gerçekleştiriliyor.

Planlamanın Hukuki ve İnsani Boyutlarını Göz Ardı Etmeyen Bir Biliminsanı

Planlamanın Temeli

Londra, EMAP tarafından düzenlenen “Planlamanın Temeli” konferansına ev sahipliği yapıyor.Toplantıda mekan düzenleme, sürdürülebilir toplumlar yaratma, mimari sistemleri analiz etme ve hedef geliştirme gibi konuların planlama ile temel ilişkilerini konuşulacak.

Planlamanın, 'Mega Projeler'le Özdeşleştiği Bir Dönemdeyiz!

İstanbul'un geleceği, "Mega Projeler İstanbul Nereye" panelinde tartışmaya açıldı. Gündeme tek tek düşen mega projeleri bir arada değerlendiren konuşmacılar, Türkiye'de mimarlık ve kentsel tasarımın siyasi kararlardan hiç bu kadar etkilenmediğini belirterek, planlamanın 'mega projeler'le özdeşleştiği bir dönemden geçildiğine dikkat çektiler.