Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Planlama Yazıları: Kentsel Dönüşüm, Vizyon, Sosyal Etki

Ali Faruk Göksu'nun, 40 yıl içerisinde yazdığı yazıları "Planlama Yazıları: Kentsel Dönüşüm, Vizyon, Sosyal Etki" başlığı altında derlendi.

yapi.com.tr
Planlama Yazıları: Kentsel Dönüşüm, Vizyon, Sosyal Etki

Ali Faruk Göksu'nun "Planlama Yazıları: Kentsel Dönüşüm, Vizyon, Sosyal Etki" kitabı, Kentsel Strateji Yayınları'ndan yayımlandı:

"Son yıllarda yaşadığımız salgın, depremler, iklim değişikliği gibi olağan dışı süreçler ve etkileri neleri değiştirecek? Ekonomik, siyasal, sosyal ve mekansal sistemler değişecek mi? Değişirse eğer, nasıl değişecek? Yoksa bir şeyler, daha öncesinde de olduğu gibi unutulacak mı? 1999 depremi, 2020 virüs salgını, 6 Şubat 2023 depreminin etkileri bu sorulara yanıt verilebilir mi?

17 Ağustos 1999 depreminin kırk beş saniye süren acı bilançosu, resmi rakamlara göre 18.000 can kaybı, 24.000 yaralı idi. 6 Şubat 2023 bölge depreminde ise yaklaşık 285.000 yapının yıkılması sonucunda 50.000 üzerinde can kaybı yaşandı. Yani, 2020 korona virüs salgınının ülkemizde neden olduğu can kaybının, kat kat fazlası son depremde saniyeler içinde gerçekleşmişti. İkisi ulusal, diğeri küresel risklerin etkilerinin olumsuz gücü ve çözümleri karşısında kalınan çaresizlik, birey ve kurumların davranış biçimlerini sorgulanır hale getirdi.

1999 ve 2023 depremleri ile olası İstanbul depremi, kentleşme politikamızı, planlama sistemimizi ve yapı risklerimizi kısaca kentlerimizi yeniden tartışılır hale getirdi. Tehdit çok büyük, kentlerimizin dayanıklı hale getirilmesi için yapı risklerinin azaltılması, açık alanlarımızın artırılması öncelikli olmak üzere acil yapılması gerekenler var."

E-kitap için tıklayın

http://www.yapi.com.tr/haberler/planlama-yazilari-kentsel-donusum-vizyon-sosyal-etki_204934.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!