Çanakkale'nin Gökçeada ilçesindeki Kaleköy Balıkçı Barınağı'nda yapılan inşaatın belediye tarafından kaçak olarak yapıldığı iddia edildi. Arkeolojik sit alanı olan bölgeye yapılan inşaata vatandaşlar tepki gösterdi.
Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde kentsel sit alanına inşa edildiği gerekçesiyle açılan davada, 2015 yılında yıkım kararı verilen, ancak Koruma Kurulu sit etkileşim geçiş sahasında olduğu açıklanınca karar iptal edilen 43 odalı otelin yıkımının önü bir kez daha açıldı.
Yaklaşık 10 gün önceki depremin salladığı Gökçeada'da, 4 bin 700 yıl önce meydana gelen deprem ve tsunaminin izleri ortaya çıktı.
Son 37 yılda 144.2 milyar TL’lik özelleştirmenin yaklaşık 140 milyar TL’lik kısmını yapan AKP, önümüzdeki yıl da satışa tam gaz devam edecek. Satılacak yerler arasında stratejik öneme sahip Gökçeada’daki Kuzu Limanı da bulunuyor.
Gökçeada'da eski Rum köyü Bademli'de yapılan otel, halkının itirazlarına ve mahkeme kararlarına rağmen 'Atı alan Üsküdar'ı geçer' usuluyle bitirildi. 27 Mart'ta yeni duruşma beklenirken otelin perdeleri bile takıldı.
Maden planlarına karşı bir araya gelen yaşam savunucuları ve Gökçeadalılar yetkililere seslendi: Mücadele etmeye hazırız. Adamızı hep birlikte koruyacak ve madene asla izin vermeyeceğiz. Bu yanlıştan dönün
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, TÜBİTAK ve ÇAYDAG işbirliği ile Gökçeada'nın arazi kullanım türleri belirlendi. ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tülay Cengiz, yürütücülüğünü üniversitenin yaptığı 'Gökçeada Arazi Kullanım Planlaması' çalışmasının, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu
Gökçeada'nın bağrına saplanan 5 katlı kaçak otel nihayet yıkılıyor. Kentsel sit alanında kaldığı Danıştay tarafından da onaylanan Masi otel için Çanakkale Koruma Kurulu 90 gün içinde yıkılması kararı aldı.