Deprem güveliği nedeniyle yıkılan Gökçeada’daki Anadolu Öğretmen Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi'nin kampüs şeklinde yeniden projelendirilmesini amaçlayan yarışma sonuçlandı.
Organik tarım ve turizm teşvik adası olan Gökçeada’nın giriş noktası Kuzu Limanı’na, sessiz sedasız sintine depolama ve arıtma tesisi yapılacağı ortaya çıktı. Belediye, halk plajı ile su altı milli parkı arasına yapılması düşünülen projeden sıyrılmaya çalışırken çevreciler kazan kaldırdı.
2010 yılına elektriksiz giren Gökçeada, beş gün sonra nihayet elektriğe kavuştu. Çanakkale, Bozcaada ve Bursa ’dan Gökçeada’ya nakledilen dev jeneratörler sayesinde adanın yüzde 90’ına, dünden itibaren 07.00-01.00 saatleri arasında elektrik verilmeye başlandı. Yetkililer, yine de adalılardan hatlara fazla yüklenmemelerini istedi.
Bozcaada ve Gökçeada'yı 'bağevi' adı altında imara açan düzenleme Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın revize edip onayladığı 1/100 bin ölçekli plandan çıkarıldı. Ancak özellikle Gökçeada 'turizm alanı' adı altında imara açılıyor.
Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde bulunan Türkiye'nin ilk ve tek Sualtı Milli Parkı içerisinde kalan Yıldız Koy, Belediye Meclisi'nin aldığı karar ile yapılaşma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.
Arkeolojik kazıların 10 yıldır sürdüğü Gökçeada'daki Uğurlu-Zeytinlik Höyüğü'nde, milattan önce 6 binli yıllara tarihlenen, çeşitli etkinlik ve ritüellerin yapıldığı alanın parçası olduğu değerlendirilen anıtsal yapı gün ışığına çıkarıldı.
Kıyıları, nesli tehlike altındaki Akdeniz foku ve endemik türlere ev sahipliği yapan Gökçeada’ya bağlı Yıldızkoy’da gündeme gelen yapılaşma tehdidi ada sakinleri ve çevrecilerin tepkisini çekti.
Cittaslow Birliği Genel Başkanı Stefano Pisani, maden ocağı yapılması durumunda Gökçeada’nın ‘sakin şehir’ üyeliğinin iptal edileceğini kaydetti