Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Haydarpaşa Garı'nda Protesto: Satılamaz!

Haydarpaşa Garı’nın özelleştirilmek istenmesini protesto eden Haydarpaşa Dayanışma’dan Kartal, yıllardır mücadele ettiklerini belirtirken CHP’li Yarkadaş, darbenin fırsata çevrildiğini söyledi.

yapi.com.tr
Haydarpaşa Garı'nda Protesto: Satılamaz!

Birgün Gazetesi'nden Uğur Şahin'in haberine göre, Haydarpaşa Dayanışması, Haydarpaşa Garı’nın özelleştirilmesi girişimini protesto etti. Yapılan eylemde “Sermaye defol Haydarpaşa halkındır” pankartı açılırken, sık sık “Haydarpaşa gardır gar kalacak” sloganı atıldı. Haydarpaşa Dayanışması tarafından düzenlenen eylemin ardından yapılan basın açıklamasına, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, demokratik kitle örgütü temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Basın açıklaması Haydarpaşa Dayanışması’ndan Tugay Kartal tarafından okundu. Kartal, garın yağmalanmaması için 12 yıldır mücadele ettiklerini vurgulayarak, “Yaşanan süreç ve yargı kararları yok sayılarak, korunması gereken tarihsel ve kentsel sit alanı için yeniden satış işleminin başlatıldığı anlaşılmaktadır” dedi.

Haydarpaşa tehdit altında

Verilen mücadele sonucunda, İBB Meclisi’nin, Haydarpaşa Gar, Kadıköy Meydanı ve çevresini korumak amaçlı Nazım İmar Planı’nı revize edilmesine karar verdiğini ve bunun bir kazanım olduğunu aktaran Kartal, basının “Haydarpaşa kurtuldu” şeklinde haber yaptığını, garın kurtulmadığını ve hiç olmadığı kadar tehdit altında olduğunu kaydetti. Kartal, “Haklılığımız geçtiğimiz her gün basına düşen ‘satıyorlar’ başlığı altında yayınlanan haberlerle ortaya çıkmıştır. Haydarpaşa Dayanışması olarak, devam eden eylemlerimizle Haydarpaşa Gar ve Liman sahasında gerçekleştirilmek istenen rantsal dönüşüme izin vermedik. Bundan sonra da vermeyeceğiz” diye konuştu.

“Gizli ajandalarını açtılar”

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Haydarpaşa Garı’nın özelleştirilme girişimine tepki göstererek, AKP’ni darbeyi fırsata çevirdiğini söyledi. Yarkadaş, “Darbe girişiminin üzerinden 20 gün geçmesine rağmen AKP’nin yaşananlardan hiçbir ders çıkarmadığını bir kez daha görüyoruz. Darbeyi adeta bir fırsatçılığa çevirip, kendilerine yeni rant alanı yaratmak istiyorlar. AKP’nin gözünü para ve rant hırsı bürümüş. Darbe girişiminin atlatılmasının ardından gizli ajandalarını açtılar ve bugüne kadar gerçekleştiremedikleri ne varsa gerçekleştirmek için harekete geçtiler. Olağanüstü hali olağanüstü rant haline dönüştürdüler. Şu anda biz OHAL’in yanı sıra, olağanüstü rant halini yaşıyoruz. Kanun Hükmünde Kararname’lerle Türkiye’yi yönetmeye çalışan ve her türlü rant projesini bir torbanın içine atan AKP bu süreci de kendi lehine çevirmeye çalışıyor. Bugüne kadar toplumsal tepkiyle karşılaşacağı için yapamadığı ne varsa yapmaya çalışıyor. Önümüzdeki günlerde 100 maddelik bir torba yasa geliyor. Bu torba yasanın içinde TRT başta olmak üzere, birçok kurumun satılması ya da özelleştirilmesi yer alıyor” şeklinde konuştu.

Yandaşlara rant alanı

Garın İstanbul’un önemli tarihi eserlerinden birisi olduğunu vurgulayan Yarkadaş, “Haydarpaşa Garı’nı düşünün, garı Kültür Merkezi adı altında ranta açmak istiyorlar. Haydarpaşa’nın aslına uygun bir şekilde kullanılması gerekir, zira Haydarpaşa15 milyon nüfusu olan İstanbul’un iki önemli taşıma merkezinden biridir. Şimdi bu taşıma sistemini ortadan kaldırdığınız zaman, İstanbul’daki ulaşımını keşmekeş haline getirirsiniz. Kültür merkezi adı altında düzenleyip, tamamen yandaşlarına rant alanına çevirmek ve oraları satarak ekonomideki tıkanıklığı aşmak istediklerini biz biliyoruz. Haydarpaşa Gar olarak kalmalıdır, kültürel bir mirastır ve aslına uygun bir şekilde kullanılmalıdır” ifadelerini kullandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/haydarpasa-garinda-protesto-satilamaz_148066.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!