Kanal İstanbul'un etki alanında kalan tarihi Odabaşı ve Dursunköy köprülerinin rekonstrüksiyon projeleri için gerçekleştirilen ihaleye 5 firmadan teklif geldi.
‘Çılgın proje’ olarak adlandırılan Kanal İstanbul Projesi, arsa fırsatçılarını harekete geçirdi. Bazı kişiler, İstanbul’un Çatalca ve Arnavutköy mevkilerindeki tarlaları çok ucuz fiyata satın alıyor. Fırsatçılar, arsaları “Kanal İstanbul projesi buradan geçiyor” diyerek yüksek fiyatla satıyor. Bölgede arsa fiyatları 10 kat arttı.
İstanbul'un büyük bir bölümünü adaya dönüştürecek Kanal İstanbul Projesinin güzergahı önümüzdeki ay açıklanacak. Bazı bölgelerde istimlaklar başladı bile. Kanalın geçmesi beklenen Küçükçekmece-Yeniköy güzergahındaki ilçe ve köyler çok değerlenecek.
Güzergâhı belirlenen Kanal İstanbul projesi kapsamında Küçükçekmece’deki tarihi Fatih Camii ve Garip Dede Türbesi ile cemevinin de yıkılacağı öğrenildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın detaylarını açıklayacağı projenin ihale süreci de başlatıldı.
45 kilometrelik hattın Küçükçekmece, Arnavutköy ve Başakşehir güzergâhlarında gayrimenkul artışlarının yüzde 50 civarında seyredeceği belirtildi.
Kanal İstanbul projesinin en önemli kısımlarından olan Küçükçekmece gölü ile Sazlıdere Barajı arasındaki güzergah havadan görüntülendi. Güzergahta bulunan Sazlıdere barajında balçıktan temizleme çalışmaları yapıldığı görüldü.
Kanal İstanbul güzergâhındaki arazi mülkiyet dağılımı ortaya çıktı. Prof. Dr. Doğan Kantarcı’nın hazırladığı çalışmaya göre alanın yüzde 59’u özel mülk. Güzergâh boyunca TOKi’nin 342 hektar, Emlak Konut’un ise 50 hektar arazisi var. Proje için toplam 38 bin 500 hektar alan betonlaşacak.