Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kanal İstanbul Güzergahı Gayrimenkulde Rekor Kıracak

45 kilometrelik hattın Küçükçekmece, Arnavutköy ve Başakşehir güzergâhlarında gayrimenkul artışlarının yüzde 50 civarında seyredeceği belirtildi.

yapi.com.tr
Kanal İstanbul Güzergahı Gayrimenkulde Rekor Kıracak

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Küçükçekmece, Başakşehir ve Arnavutköy güzergâhlarının değerine değer katması beklenen‘çılgın proje’ hakkında görüşlerini aktardı. Özelmacıklı, "Aslında uzun zamandır kanalın yer belliydi ve bu güzergâh hep öngörülüyordu. Şu anki güzergâh çerçevesinde Küçükçekmece Gölü itibarıyla Sazlıbosna Barajı üzerinden kanal kuzeye ulaşacak. Yaklaşık 45 km uzunluğunda olacak bu kanalla beraber bir çok yeni gelişme modelleri ve gayrimenkul alanları oluşacak. Bu alanlar içerisinde lojistik alanlardan tutun da kentsel gelişme alanları çerçevesinde yapılaşacak birçok yer var. Bunlar da Türkiye ve İstanbul için önemli bir avantaj. Hatta bunun için yeni bir kıta oluşuyor diyebiliriz" açıklamasında bulundu.

"Arnavutköy başta olmak üzere…”
Özelmacıklı, kanalın kuzeyinde kalan bölgelerde yükseklik nedeniyle denizin görülemeyeceğini söyledi. "Bu süreç içerisinde gayrimenkul piyasası Arnavutköy başta olmak üzere Başakşehir ve Küçükçekmece ilçelerinde çok hareketliydi" diyen Özelmacıklı, "Oluşan yeni bölge çerçevesinde tabii ki kanalın güzergâhlarında denize yakın yerler ya da deniz seviyesine yakın güzergâhlar daha alternatiftir. Çünkü kanalın nispeten kuzeyinde kalan bölgeler yükseklik nedeniyle denizi göremiyor olacak. Daha çok Sazlıbosna Barajı’ndan sonraki bölümün kentsel gelişme alanında olmasını bekliyoruz. Sadece Arnavutköy’de 2017 yılının ilk 9 ayında yaklaşık 30 binin üzerinde gayrimenkul satışı gerçekleşti. Bazen bu süreçlerde satanlar bile yeni yer alamadıkları için ya da o fiyata yer bulamadıkları için üzüntü yaşayabiliyorlar. Çok hareketli bir piyasa var bu da günümüz ilerledikçe değerini daha da netleştirecek" ifadelerini kullandı.



"Gayrimenkul piyasaının geliştirilmesi açısından büyük öneme sahip"
Hakan Özelmacıklı, bölgenin kuzeyde yer almasının deprem açısından avantajlı konumunu gündeme getirdiğini söyledi. "Bölgenin yeni havaalanına yakın olacak olması, o bölgeye bir liman yapılacak olması ve hem kara hem de tren yollarını kesiştirecek olması nedeniyle bütün ulaşım çerçeveleri içinde kanal önemli bir güzergâh olacak."diyen Özelmacıklı "Kanalın Küçükçekmece tarafından geçen bölgelerinde Marmara Denizi’ndeki gibi alt tüneller yapılacak. Diğer yerlerde ise üst köprüler yapılacak. Bu da İstanbul için nispeten yeni bir trafik oluşturacak diyebiliriz ama kanal projesi gayrimenkul piyasasının geliştirilmesi açısından büyük bir öneme sahip olacak" dedi.

Özelmacıklı, Kanal istanbul projesinin konuşulmaya başlamasından itibaren Arnavutköy’deki konutların yüzde 50 civarında yıllık artış sağladığını söyledi.

Yatırımcılara uyarı
Özelmacıklı yatırımcıları uyardı. Özelmacıklı, "Yatırımcılar bu bölgede sit alanında kalan yerlere, kamulaştırılacak alanlara, baraja yakın yerlere ve rezerv yapı alanı içinde kalacak olan noktalara mutlaka dikkat etmeliler. İşlemlerini profesyonel emlakçılara danışarak yapmalılar." dedi.

Kanal İstanbul projesinin yurtdışında da yatırımcı çekeceğini ifade eden Özelmacıklı, "Proje yatırımcı çekti ve çekmeye devam edecek. Hatta buna yabancı yatırımcılar da ekleniyor olacak. Bu güzergâhta Küçükçekmece bölümünde yapılan projelerin daha hızlı el değiştirdiği bir dönem yaşıyoruz. Küçükçekmece Gölü’nü gören bölgelerdeki konutların daha hızlı el değiştirdiğini görüyoruz. Çünkü kanal buradan geçecek ve geçen gemileri izleyebilmeleri mümkün olacak. Bu durum Türkiye’nin tüm bölgelerinden ciddi anlamda yatırımcı çekmeye devam edecek. Bu projeyle beraber İstanbul’da değerine değer katacak." ifadelerini kullandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kanal-istanbul-guzergahi-gayrimenkulde-rekor-kiracak_162647.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!