Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dokunsal Temsil Atölyesi

Görme engellilerin mekânsal bilgi dağarcıklarını ve hareket kabiliyetlerini geliştirmek için dokunsal yolla algılanabilecek çeşitli temsil olasılıklarını araştırmayı ve üretmeyi hedefleyen atölyenin son başvuru tarihi 22 Mayıs

yapi.com.tr

Diğer

Dokunsal Temsil Atölyesi
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 27 Mayıs 2015
BİTİŞ TARİHİ: 1 Haziran 2015
YER: İTÜ Taşkışla ve Reşitpaşa Görme Engelliler Rehabilitasyon Merkezi
ŞEHİR: İstanbul
DÜZENLEYEN:

İTÜ Mimarlık Fakültesi, Altı Nokta Körler Vakfı, Emirgan Altı Nokta Görme Engelliler Rehabiltasyon Merkezi işbirliğinde

+ Ajandama Ekle

İTÜ Mimarlık Fakültesi, Altı Nokta Körler Vakfı ve Emirgan Altı Nokta Görme Engelliler Rehabiltasyon Merkezi işbirliğinde, 27 Mayıs - 1 Haziran 2015 tarihlerinde ilki gerçekleştirilecek olan atölye çalışması, görme engellilerin mekânsal bilgi dağarcıklarını ve hareket kabiliyetlerini geliştirmek için dokunsal yolla algılanabilecek çeşitli temsil olasılıklarını araştırmayı ve üretmeyi hedeflemektedir.

Görme engeliler bağımsız hareket yetilerini geliştirebilmek için mekân algılarını besleyecek, uzamsal ilişkileri kavrama ve kurmaya yardımcı olacak özelleşmiş dokunsal araçlara ihtiyaç duymaktadır. Kabartmalı baskı makineleri bu amaçla oluşturulmuş görsel verilerin kâğıt yüzeylere aktarılarak dokunsal olarak okunabilmesine, kolay taşınabilmesine ve çoğaltılabilmesine imkân sağlar.
 
Atölye çalışması, bu amaca yönelik özgün temsil dillerini araştırmak, denemek ve geliştirmek üzere mimarlık öğrencileri ile görme engellileri bir araya getirmektedir. Deneye dayalı bir üretim sürecinde görmezlerin algı ve davranışlarına uygun çeşitli temsil yöntem ve araçlarının (mimari ve diğer) olasılıkları araştırılacak, İstanbul’da görmezlerin ihtiyacına yönelik öncelikli mekânların, bina, yakın çevre ve kent ölçeklerinde çeşitlenen dokunsal temsilleri üretilecektir.

Atölye kapsamında ayrıca Karanlıkta Diyalog sergisi gezilecek, davetli konuşmacıların katılımıyla ara ve final sunumlar yapılacak ve çalışmalar, tasarlanacak karanlık mekânda sergilenecektir.
 
Atölyeye katılım için başvuracak adaylardan;
- Mimari, grafik vb. anlatım teknikleri ve araçları (Autocad, Illustrator vb.) bilgisi,
- Mevcut portfolyo ile neden bu atölyeye katılmak istediklerine dair bir paragraflık yazıyı dokunsaltemsilatolyesi@gmail.com adresine göndermeleri istenmektedir.
 
Katılımın 30 kişi ile sınırlı olduğu atölyeye başvurmak için son tarih, 22 Mayıs 2015’tir.

Düzenleyenler:
Sevgi Türkkan, Burçin Kürtüncü, Deniz Aslan, Erenalp Büyüktopcu, Aybike Batuk, İlke Zeyfeoğlu, Hilal Menlioğlu, Selen Ergör, Selin Erdemirci

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/dokunsal-temsil-atolyesi_130918.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!