Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

ExperimentaDesign Amsterdam 2008

Tasarım, mimarlık ve yaratıcılığa odaklanarak çağdaş kültür pratiklerini, düşüncelerle beslemeyi amaçlayan uluslararası "ExperimentaDesign Amsterdam 2008" 18 Eylül’de Amsterdam’da başlıyor. Bienal, kentlerin sadece dünyanın yarısının evi değil, aynı zamanda kültürün metaforları olduğunu savunarak küreselleşmenin oyun alanındaki kentsel kültürün

yapi.com.tr

Buluşmalar

ExperimentaDesign Amsterdam 2008
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 18 Eylül 2008
BİTİŞ TARİHİ: 2 Kasım 2008
YER: Amsterdam, Hollanda
DİĞER BİLGİLER: E: amsterdam@experimentadesign.nl
+ Ajandama Ekle

asarım, mimarlık ve yaratıcılığa odaklanarak çağdaş kültür pratiklerini, düşüncelerle beslemeyi amaçlayan uluslararası "ExperimentaDesign Amsterdam 2008" 18 Eylül’de Amsterdam’da başlıyor.

“Boşluk ve Yer – Kentsel peyzaj için tasarım” temalı bienal, kentlerin sadece dünyanın yarısının evi değil, aynı zamanda kültürün metaforları olduğunu savunarak küreselleşmenin oyun alanındaki kentsel kültürün öneminin altını kalın çizgilerle çiziyor.

ExperimentaDesign “kültür ajansları” ve “stratejik gelişim birliktelikleri” arasındaki uluslararası ağ ile yaratıcılık laboratuarlarının işbirliğini destekliyor. Etkinliğin programında olasılıklar, fırsatlar, patikalar, sorular, deneyimler ve sergiler başlıkları yer alıyor. İnsan ve fikirlerle ama daha çok ürün ve pazarlamayla ilgili olan bienal, dünyada çok geniş bir platformda desteklenen interdisipliner çalışmaları, eleştirel yansımaları ve yaratıcı işleri içeriyor.

Etkinlik estetik, etik, sosyal uyum, endüstri, sürdürülebilirlik ve ekonomi gibi alt başlıkları yansıttığı kadar tasarım ve tasarımla ilişkili diğer disiplinleri de yansıtmaya çalışıyor.

ExperimentaDesign’ın, dördüncüsü farklı bir iskeletle karşımıza çıkıyor. Etkinliğin omurgasını Avrupa’nın iki başkenti Lizbon ve Amsterdam’daki etkinlikler oluşturuyor. Her ne kadar bienal bu yıl Amsterdam’da gerçekleştirilecek olsa da, önümüzdeki yıl Lizbon'da düzenlenecek olan bienal dahilindeki etkinlikler her iki kentte de devam edecek.

Haber, bienalin resmi web sitesinden derlenmiştir.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/experimentadesign-amsterdam-2008_63338.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!