Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Göründüğü Gibi
BÖLÜM SPONSORU

Lafarge Türkiye, Ülkemiz Çimento Tarihini Bir Kitap ve Sergiyle Mercek Altına Alıyor

Lafarge Türkiye, Türkiye Ekonomik ve Toplumsal Tarih Vakfı'nın katkılarıyla hazırladığı, bir kurumun ve bir sektörün penceresinden ülkemizin yakın geçmişini anlatan "İlk Çimento Fabrikamızın Öyküsü" kitabının tanıtımını İstanbul Modern'de gerçekleştirdi.

yapi.com.tr

Sergiler

Lafarge Türkiye, Ülkemiz Çimento Tarihini Bir Kitap ve Sergiyle Mercek Altına Alıyor
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 16 Haziran 2005
BİTİŞ TARİHİ: 19 Haziran 2005
+ Ajandama Ekle

afarge Türkiye, Türkiye Ekonomik ve Toplumsal Tarih Vakfı'nın katkılarıyla hazırladığı, bir kurumun ve bir sektörün penceresinden ülkemizin yakın geçmişini anlatan "İlk Çimento Fabrikamızın Öyküsü" kitabının tanıtımını İstanbul Modern'de gerçekleştirdi. Lafarge Türkiye'nin, aynı kapsamda hazırladığı sergi de 16-19 Haziran tarihleri arasında Darphane'de...

Lafarge Aslan Çimento, "İlk Çimento Fabrikamızın Öyküsü 1910-2004" isimli kurum tarihi çalışmasıyla tanıtılıyor.

Lafarge Aslan Çimento'nun kurum tarihiyle birlikte, ülkemiz çimento sektörünün tarihini de yansıtan bu çalışma, beş yılı aşkın bir araştırma sürecinin ürünü. Lafarge Türkiye ve Türkiye Ekonomik ve Toplumsal Tarih Vakfı işbirliğinin sonucunda ortaya çıkan eser için ülkemizin önde gelen akademisyenleri ve araştırmacıları çalıştı.

Lafarge Türkiye ayrıca, çimentonun bulunuşundan, Türkiye'de çimento sanayinin gelişimine kadar yaklaşık 150 yıllık bir döneme ışık tutan "İlk Çimento Fabrikamızın Öyküsü 1910 - 2004" isimli çalışmanın içerisinde yer alan özel fotoğrafları, 16-19 Haziran tarihleri arasında, Tarih Vakfı Tarihi Darphane Binaları'nda düzenleyeceği bir sergiyle tanıtıyor.

Kitabın İstanbul Modern'de gerçekleşen tanıtımda, Lafarge Türkiye Başkanı Pierre Damnon, Türkiye Ekonomik ve Toplumsal Tarih Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Silier ve İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı birer konuşma yaptılar.

Konuşmasında Lafarge Aslan Çimento'nun kurum tarihi çalışmasının sektör literatüründe önemli bir boşluğu dolduracağına inandığını dile getiren Lafarge Türkiye Başkanı Pierre Damnon sözlerine şöyle devam etti:

"Beş yılı aşkın bir çalışmanın sonucu ortaya çıkan "İlk Çimento Fabrikamızın Öyküsü" çalışmamız, kurumumuzun yüz yıla yaklaşan geçmişi içerisinde yaşanan dönüm noktalarıyla, ülkemiz ekonomisinin dönüm noktaları arasındaki paralellikleri de ortaya koyuyor. Eminim ki, ekonomik buhran ve savaş yıllarının zorluklarının üstesinden gelen bir ülkenin ve bir kurumun öyküsünün anlatıldığı bu çalışma, Türkiye'nin bugün geldiği gurur verici noktayı daha iyi anlamamızı sağlayan eserler arasında yerini alacak. Türkiye Ekonomik ve Toplumsal Tarih Vakfı'nın yanı sıra, değerli akademisyen ve araştırmacılarımızın katkılarıyla hazırladığımız kitabımız 2004'te tamamlandı. Bu tarih bizim için, Lafarge Türkiye'nin, geçen yıl eğitim odaklı bir sosyal sorumluluk projesiyle taçlandırdığı 15. Yılına rastlaması açısından da ayrı bir anlam taşıyor."

Aslan Çimento'nun 1910 yılında kurulan ilk fabrikasından itibaren kurumsal tarihini konu alan çalışma içeriğiyle, sanayi ve ticaret tarihi açısından da araştırmacıları heyecanlandıracak. Aslan Çimento'nun kurumsal tarihini konu alan kitap araştırmacılar kadar okuyucular için de sektörün gelişimine ışık tutan bir kaynak olacak.

Sanayi Devrimi'nin ardından özellikle kentlerde yükselen çok katlı binalardan, limanlara, barajlardan sulama tesislerine kadar çok geniş bir kullanım alanı olan çimentonun tarihi bu çalışmayla okuyuculara ulaşıyor.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/lafarge-turkiye-ulkemiz-cimento-tarihini-bir-kitap-ve-sergiyle-mercek-altina-aliyor_28869.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!