Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Megapolde İnadına Yürümek Ya da Yeri Tekrar Oluşturmaya Çalışmak"

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) bünyesinde çalışmalarını sürdüren Anadolu Kültürü ve Sanatı Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKSAM)'ın "Mekân ve Yer" temalı konferans dizisi, Jean-François Pérouse ile devam ediyor.

yapi.com.tr

Toplantılar

"Megapolde İnadına Yürümek Ya da Yeri Tekrar Oluşturmaya Çalışmak"
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 6 Aralık 2013 15:30
YER: MSGSÜ Mimarlık Fakültesi, Fındıklı
ŞEHİR: İstanbul
DÜZENLEYEN:

MSGSÜ Anadolu Kültürü ve Sanatı Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKSAM)

DİĞER BİLGİLER:

A: Meclis-i Mebusan Caddesi No: 24 Fındıklı, İstanbul
T: (212) 252 16 00 / 298
E: aksam@msgsu.edu.tr

+ Ajandama Ekle

2013-2014 öğretim yılının ikinci konuğu olan Jean-François Pérouse'un “Megapolde İnadına Yürümek Ya da Yeri Tekrar Oluşturmaya Çalışmak” başlıklı sunumu, 6 Aralık 2013 Cuma günü saat 15:30'da MSGSÜ Mimarlık Fakültesi Video Konferans Salonu'nda izlenebilir.

Pérouse konuşmasına ilişkin şu bilgileri veriyor:

"Satılmış, kiralanmış, parçalanabilecek, ikame edilebilecek, belleksiz, tecrit/sterilize edilmiş kent mekânlarından bıktık. Bu kentin metalaşma/bölüştürme sürecini sorgulamak amacıyla inadına yürümek belki en basit ve en özgürleştirici yöntemdir. Hem de şehri ağır ağır şekillendiren ayrıcalık ve tüketim zorunluluğuna karşı, bedava, herkese açık ve – egemen kıstaslara göre – yavaş olarak nitelendirilen bir pratik olan yürüyüş, unutulmuş, saklanmış ya da istenmeyen bağlar ve yakınlıkları gözümüzün önüne çıkarıyor. Seçkin karelerin dışında bırakılmış olan unsurlarla buluşmak için, tek çözüm yürümektir. Aynı zamanda, resmi ve egemen tarihî anlatımların dikkate almadıklarını görmek içindir de. Üstelik değersiz/ilgisiz olarak yaftalanmış olan periferilerde yürümek, dışlayıcı ve kısıtlayıcı bakışlara karşı bambaşka anlamlandırma olanaklarına yol açıyor. Dolayısıyla, metropole hâkim acımasız motorlu araçlara rağmen, caydırıcı önlemlere rağmen yürümek hem zihinsel hem bedensel bir direniş biçimidir. Felsefeci Frédéric Gros (2009'da yayınlanmış olan Yürümek, bir felsefe isimli kitabının yazarı) ve fotoğrafçı Serkan Taycan’ın (İki deniz arası projesinin babası) çift izinde bulunarak, yürümenin tekrar yer oluşturma gücünü  keşfetmemizi teklif ederiz."


http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/megapolde-inadina-yurumek-ya-da-yeri-tekrar-olusturmaya-calismak_114498.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!