Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Mimarlar Unvanını Geri Aldı

"Mimarlık Eğitiminde Pedagoji ve Pratik Arasında Var Olmak"

Mimarlık pratiği içinde aktif olarak yer alan akademisyenlerin deneyim, düşünce ve edinimlerini paylaşacakları "Mimarlık Eğitiminde Pedagoji ve Pratik Arasında Var Olmak" sempozyumu, 4-5 Aralık 2014 tarihlerinde İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi'nde gerçekleşecek.

yapi.com.tr

Toplantılar

"Mimarlık Eğitiminde Pedagoji ve Pratik Arasında Var Olmak"
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 4 Aralık 2014
BİTİŞ TARİHİ: 5 Aralık 2014
YER: İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, Bağcılar
ŞEHİR: İstanbul
DÜZENLEYEN:

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, Mimarlık Bölümü

DİĞER BİLGİLER:

A: Mahmutbey Dilmenler cad. Bağcılar, İstanbul
T: (212) 604 01 00

+ Ajandama Ekle

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Mimarlık Bölümü 2014 yılında başlattığı seminerler dizisi ile; eğitimcinin pratik alandaki varlığının eğitime katkısına vurgu yaparak yol göstermeyi ve üniversitelerin bu alandaki ortak çalışma alanlarını özendirmeyi amaçlıyor. Ortak alanda yapılacak bu çalışmaların artmasının, hem eğitimcinin eğitime bakış açısını hem de öğrencinin pratik alandaki varlığını pekiştireceği vurguanıyor.

"Mimarlık Eğitiminde Pedagoji ve Pratik Arasında Var Olmak" konulu sempozyuma katılan eğitimcilerin, seminerlerinde; Eğitim Alanı, Pratik Alanı, Bilgi Aktarımı ve Entegrasyon üst başlıklarını tartışmalar bekleniyor. Ortaya konulan söylemlerin daha sonra makaleler şeklinde derlenerek kitaba dönüştürülmesi planlanıyor.

Katılımcıların sempozyumda yanıt verecekleri sorular ise şunlar:

1. Eğitim Alanı:

- Stüdyo eğitimindeki öğrenci ile etkileşimi nasıl kuruyorsunuz? Öğrencinin proje süreci ile kendi proje süreçlerini nasıl örtüştürüyorsunuz?

- İdealize edilmiş stüdyo eğitimi sizce nasıldır, hangi aşamalardan oluşur?

- İdealize edilmiş bir mimarlık eğitimi sizce nasıldır, pratik alan (stajlar, yarışmalar, çalıştaylar, vs.) nasıl entegre edilmelidir?


2. Pratik Alanı:

- Pratik Alanda nasıl varlık gösteriyorsunuz? Hangi alanlarda proje üretmek (Yarışma, uygulama projeleri, danışmanlıklar vs.) sizin pratiğinizi tanımlıyor?

- Üniversite içinde mimarlık pratiğini yürütebileceğiniz bir oluşum var mı, var ise öğrencileriniz ve eğitim anlayaşınız ile nasıl ilişkilendiriyorsunuz?

- Meslek pratiğinin gört yıllık lisans öğretimi düzeyinde belirli periyodlar ile alınan stajlarla mı, yoksa okul sonrası mimarlık bürolarında çalışmakla mı pekiştirilebileceğini düşünüyorsunuz?

- Dışarıda bir büroda çalışan yeni mezun bir çğrencinin yüksek lisans eğitiminin de birlikte sağlıklı bir şekilde yürüdüğünü düşünüyor musunuz?


3. Bilgi Aktaramı ve Entegrasyon:

- Hangi alanın sizi ne ölçüde beslediğini düşünüyorsunuz? Eğitimci yönününüz mü pratiğe yön veriyor, Pratik yönünüz mü eğitimci kişiliğinizi besliyor?

- Pratikte yer almadığınız dönemlerde, eğitim yönünde bir kopukluk yaşıyor musunuz? Veya pratikte hiç yer almayıp tamamen eğitim ve akademisyenliğe odaklandığınız bir hayatta, nelerin eksik olabileceğini düşünüyorsunuz?

- Pratik hayatı nasıl eleştiriyorsunuz, akademik hayatı nasıl eleştiriyorsunuz? 


PROGRAM:



http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/mimarlik-egitiminde-pedagoji-ve-pratik-arasinda-var-olmak_126648.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!