Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Münih ve İstanbullu Sanatçılar Birlikte Yaşayıp Üretecekler

"Kültür paylaşımı" temelini ilke alarak, arkadaşlık ve misafirperverlik platformunda sanat eseri ortaya çıkarmayı, genç sanatçıları desteklemeyi ve teşvik etmeyi amaç edinen "art.homes" projesi, 10 İstanbullu ve 10 Münihli sanatçının, Beyoğlu'nda bulunan dayalı döşeli on eve yerleştirileceği 22 Ekim 2010 tarihinde start alıyor. Sanatçıların on gün

yapi.com.tr

Buluşmalar

Münih ve İstanbullu Sanatçılar Birlikte Yaşayıp Üretecekler
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 1 Kasım 2010 19:00
BİTİŞ TARİHİ: 11 Kasım 2010 19:00
YER: Beyoğlu Sanat Galerisi, Beyoğlu - İstanbul
DÜZENLEYEN: art.homes
DİĞER BİLGİLER: A: Beyoğlu Sanat Galerisi, İstiklal Cad. No: 217 Tünel, 34433, Beyoğlu - İstanbul / LeMan Dergisi Binası, İstiklal Cad. İmam Adnan Sok. No. 14 Beyoğlu - İstanbul
+ Ajandama Ekle

Kültür paylaşımı” temelini ilke alarak, arkadaşlık ve misafirperverlik platformunda sanat eseri ortaya çıkarmayı, genç sanatçıları desteklemeyi ve teşvik etmeyi amaç edinen “art.homes” projesi, 10 İstanbullu ve 10 Münihli sanatçının, Beyoğlu’nda bulunan dayalı döşeli on eve yerleştirileceği 22 Ekim 2010 tarihinde start alıyor.

Her evden birine bir İstanbullu ve bir Münihli sanatçı partner olarak yerleşeceği proje, sanatçıların evlerin içinde bulundukları özel durumdan hareketle mekanlara yönelik deneysel çalışmalarını hazırlamalarına ön ayak olacak.

Deneysel bir sergi konsepti olan “art.homes”ta amaç, “genç sanatçıların teşvik edilmesi ve sanat ile sanatçıların sınırlarının zorlanması” olarak açıklanıyor. Farklı kültürlerden gelen sanatçıların mekanlara yönelik çalışmalarını bozarak, yeniden yaparak ve bir araya getirerek ortak çalışacakları evlerde bir sinerji yakalamaları hedefleniyor. Bu noktada sanatçıların kişisel yaklaşımlarının da önemli bir rol oynayacağı vurgulanıyor.

“art.homes”, sadece sanatçıların interaktif bir çalışma içerisinde bulunmalarına imkan sunmakla kalmayıp, iki kent halkı arasındaki kültürel diyalogun güçlendirilmesi doğrultusunda yeni imkanlar da sunacak.

Projeye katılan partner sanatçılar şöyle sıralanıyor:

Siyoung Kim - Elif Süsler / Kaori Nakajima - Deniz M. Örnek / Michael Grudziecki - Dünya Atay / Matthias Männer - Hera Büyüktasçıyan / Patricia Wich - Orhun Erdenli / Patricija Gilyte - Pelin Güre / Nghia Nuyen - Ali İbrahim Ocal / Motoko Dobashi - Erkin Gören /
Basia Baumann - İrem Tok / Ergül Cengiz - Ozan Uysal

22 Ekim 2010’da İstanbul’da tanışacak olan art.homes sanatçıları, birlikte çalışacakları evlere yerleştirilecekler. Sanatçılar, evlerindeki deneysel çalışmaları on günlüğüne halka açık olarak sunacaklar ve bu sürede, evlerine gelen izleyicileri kendi misafirleriymiş gibi karşılayacaklar.

art.homes sanatçılarının önceki çalışmalarından oluşan karma sergi, 27 Ekim - 6 Kasım tarihleri arasında Pazar günleri hariç her gün saat 09:00 – 19:00 saatleri arasında Beyoğlu Sanat Galerisi’nde görülebilecek.

Ev sergilerinin açılışı ise, 01 Kasım 2010 saat 19:00’da Beyoğlu Sanat Galerisi’nde yapılacak. Sanatçılar, yine açılış günü saat 21:00’den sonra LeMan dergisi binasında sanat severler ile buluşacaklar. Ev sergileri, 2 Kasım – 11 Kasım tarihleri arasında 14:00 – 19:00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak. 6 Kasım 2010 tarihinde ise saat 14:00 ile gece 02:00 arası ziyaret edilebilecek. Ev sergilerinin finali ise 11 Kasım 2010 saat 20:00’den sonra yine LeMan dergisinin binasında gerçekleşecek.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/munih-ve-istanbullu-sanatcilar-birlikte-yasayip-uretecekler_82821.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!