Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Göründüğü Gibi
BÖLÜM SPONSORU

Panoramik Bir Rüya: Paris

Panoramik Bir Rüya: Paris

NTV

Sergiler

Panoramik Bir Rüya: Paris
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 5 Aralık 2006
BİTİŞ TARİHİ: 13 Ocak 2007
YER: İstanbul Fransız Kültür Merkezi, İstiklal Caddesi No. 8, Taksim, İstanbul
DÜZENLEYEN: İstanbul Fransız Kültür Merkezi
DİĞER BİLGİLER: T: (0212) 334 87 40
+ Ajandama Ekle

br/>







Tamer Hartevioğlu'nun ‘Panoramik Bir Rüya: Paris’ adlı fotoğraf sergisi, İstanbul Fransız Kültür Merkezi'nde görülebilir. Fotoğraf ve reklamcılık dünyasının yakından tanıdığı, ulusal ve uluslararası birçok ödül sahibi fotoğraf sanatçısı Tamer Hartevioğlu, yeni sergisinde çok farklı formatta, özel ekipman ve tekniklerle çektiği 360 derecelik panoramik fotoğraflarıyla karşımıza çıkıyor.

Panoramik fotoğraflar tuval ile buluşuyor
Tamer Hartevioğlu, çekimleri iki yıldan fazla süren ve Cafe Tur ve TOTAL sponsorluğunda gerçekleşen çalışmasında, izleyicisini 360 derecelik panoramik fotoğrafların kalbine konumlandırarak Paris’te büyülü bir yolculuğa çıkarıyor.

Boyutları kimi zaman 3 metreye yaklaşan dev fotoğrafları daha da özel kılmak amacıyla baskıda kağıt yerine tuval kullanılmış. Bu teknikle görüntüleri adeta birer tabloya dönüşen Paris, Hartevioğlu’nun başdöndürücü ışık oyunları ve sıra dışı kadrajıyla bambaşka bir boyuta taşınıyor.

Sanatçının özgün bakış açısı ve tekniği, romantik Paris’in bambaşka bir gözle okunmasını sağlıyor.



Merkezi kestirilemeyen çarpıcı görüntüler
Tamer Hartevioğlu, son yıllarda dünyada hızla yayılan ‘panoramik fotoğrafçılığın’ Türkiye’deki öncüleri arasında yer alıyor ve çalışmaları yurt dışında da büyük ilgi görüyor. Alışılmışın dışında, hangi noktadan çekildiği kestirilemeyen panoramik fotoğraflarını gerçekleştirirken kimi zaman 12 farklı görüntüyü birleştiren Hartevioğlu, fotoğrafı her şeyden önce zihninde kurguladığını belirtiyor.

Panoramik fotoğrafa yaklaşımını, “Benim tekniğimle gerçekleştirilen panoramik fotoğrafçılık adeta beyin jimnastiği yapmak gibi, kimi zaman saatlerce aynı noktada durarak yalnızca tek bir kareyi düşünüyorum. İnsanlara içinde oldukları halde asla göremeyecekleri bir dünya sunmaya çalışıyorum” şeklinde özetliyor.

Hartevioğlu, Paris projesi ile eşzamanlı başladığı panoramik İstanbul çalışmasının çekimlerine ise halen devam ediyor. “Panoramik Bir Rüya: Paris” sergisinin proje koordinatörlüğünü ise Selin Atasoy üstleniyor.



Tamer Hartevioğlu
1972 doğumlu sanatçı, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi’nde fotoğrafçılık eğitimi gördü. ATV ve Show TV’de çeşitli TV programları ve dizileri için basın ve fotoğraf danışmanlığı görevlerini üstlenen Hartevioğlu, 1995 yılında serbest reklam fotoğrafçılığına başladı ve bugüne kadar çeşitli ulusal ve uluslararası markaların tanıtım çalışmalarında görev aldı.

1997 yılında profesyonel sualtı eğitmenliği yapmaya başlayan Hartevioğlu, değişik sualtı film ve fotoğraf çekimleri gerçekleştirdi. Kuzey Ege Dalış Okulu’nu kuran ekibin içinde yer aldı.

Çeşitli karma sergilere katılan Hartevioğlu, ilk kişisel sergisini “Turkey: A symphony in C Minor” adıyla Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda açtı. 2004 yılında Kıbrıslı fotoğraf sanatçısı Christina Drakos ile Conrad Sanat Galerisi’nde “İki Ülke, İki Fotoğrafçı, Bir Sergi” adlı etkinlikte yer alan Hartevioğlu, birçok ulusal ve uluslararası ödüle sahip bulunuyor. Sanatçı, çalışmalarını 2002 yılında kurduğu STUDIO isimli prodüksiyon şirketinde sürdürüyor.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/panoramik-bir-ruya-paris_49615.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!