Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sürdürülebilir Binalarda Bugün ve Gelecek

British Council, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Yapı İsleri Genel Müdürlüğü işbirliğiyle 'Sürdürülebilir Binalarda Bugün ve Gelecek' konulu bir konferans düzenliyor.

yapi.com.tr

Toplantılar

Sürdürülebilir Binalarda Bugün ve Gelecek
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 10 Mayıs 2011 10:00
BİTİŞ TARİHİ: 11 Mayıs 2011 17:30
DÜZENLEYEN: British Council, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü
DİĞER BİLGİLER: Esra Saruhan / British Council T: (0312) 455 3613 E: esra.saruhan@britishcouncil.org.tr Atakan Yiğit / Bayındırlık ve İskan Bakanlığı T: (0312) 284 52 02 E: atakan.yigit@yigm.gov.tr
+ Ajandama Ekle

Sürdürülebilir bina konseptindeki gelişmeler ve öngörülen politikalar, Türkiye için de yol gösterici oluyor. 'Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği'yle baslayan süreç, binalarda enerji verimliliğinin hızla gelişmesi beklentilerini artırıyor. Bu anlamda toplumun geniş bir kesimini ilgilendiren konunun, çesitli platformlarda tartışılması ve bu alandaki uluslararası deneyimlerin aktarılması sürece önemli katkı sağlayacak. British Council, bu öngörüden hareketle Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü işbirliğiyle 'Sürdürülebilir Binalarda Bugün ve Gelecek' konulu bir konferans düzenliyor.

Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Müsteşarı S. Önder Kıraç, British Council Türkiye Operasyonlar Direktörü Jeff Streeter ve Esin Holding Baskanı İlhan Adiloğlu'nun açılış konusmalarıyla başlayacak konferansın ilk gününde sürdürülebilir binalar konusunda tanınmış uluslararası mimarların, tasarımcıların ve uzmanların sunuşları ile dünyadaki deneyimler ve Türkiye'deki gelişmeler katılımcılarla paylaşılacak. Gerçek bir uygulamayla temanın görselleştirilmesi amacıyla konferansın ilk gününe, LEED Platin Belgeli bir bina olan Eser Yeşil Bina ev sahipliği yapıyor.

Konferansın ikinci günü ise, bugünün çalışmalarına ışık tutacak; performans kıyaslama göstergeleri ve izleme metotları konusundaki gelişmeler, Türkiye, Fransa, Avusturya ve İngiltere'den katılan uluslararası alanda isim yapmış uzmanlar tarafından katılımcılara aktarılacak. Bu isimlerden, İngiltere Energy Saving Trust kurumundan Keith  Von Tersch, İngiltere'deki konut ve binalarda sürdürülebilir enerjinin desteklenmesi için politika ve fonlamalarla ilgili deneyimlerini; Kanada'dan katılan mimar Dermot Sweeney, 'Binalarda  Enerji Verimliliği  için Mimari  Tasarımlar' hakkında yapacağı konuşması ile uluslararası deneyimlerini paylaşacak.

Konuşmaların devamında Türk Tesisat Mühendisleri Derneği Onursal Baskanı Celal Okutan'ın oturum başkanlığında, bugünün sorunlarına geleceğe bakarak çözüm önerilerinin geliştirilmesi için bir panel düzenlenecek.

Nerede, ne zaman?                                                                                           

10 Mayıs 2011

Eser Yesil Binası, Turan Günes Bulvarı Cezayir Caddesi 718. Sokak No: 14
Yıldız, 06550 Çankaya - Ankara

11 Mayıs  2011

İnsaat Mühendisleri Odası, Teoman Öztürk Toplantı Salonu, Necatibey Caddesi No:57 Kızılay - Ankara

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/surdurulebilir-binalarda-bugun-ve-gelecek_87245.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!