Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yıkılmış Tarihi Binaların Restorasyonu ve Yeniden Yapımı

Istituto Per La Ricostruzione Del Castello Di Chucco-Zucco Semynary Internazyonaly Dydatici ile İstanbul Kültür Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği

İstanbul Bilgi Üniversitesi

Toplantılar




BAŞLANGIÇ TARİHİ: 4 Mart 2004 14:00
BİTİŞ TARİHİ: 4 Mart 2004
+ Ajandama Ekle

stituto Per La Ricostruzione Del Castello Di Chucco-Zucco Semynary Internazyonaly Dydatici ile İstanbul Kültür Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği, konuşmacı olarak Dott.Arch. Roberto Raccanello’nun yer aldığı Yıkılmış Tarihi Binaların Restorasyonu ve Yeniden Yapımı konulu konferans 4 Mart 2004 , saat 14.00’de üniversitenin Şirinevler kampüsünde, Londra
Asfaltı E-5 Üzeri, konferans salonunda gerçekleştirilecektir.

Dott. Arch.ROBERTO RACCANELLO,
Mimarlık eğitimini Venedik Mimarlık Enstitüsü’nde 1973’te tamamladı. 1973 - 1974’te Studgart’ta Prof.Gutbrod atölyesinde yardımcı mimar,1974 - 1978 yıllarında Studgard Politekniği, İnşaat Müh Böl.,Hafif Taşıyıcı Yüzeyler Enstitüsü’nde Prof.Frei Otto’nun asistanı-yardımcı mimar olarak çalıştı.

1974’te Alman Araştırma Merkezi,Özel Araştırmalar Bölümü, Büyük Açıklıklı Asma Taşıyıcı Yüzeyler SFB 64’e üye oldu. 1977’de Studgard Hafif Taşıyıcı Strüktürler Araştırma Birliği’nin kurucu üyeleri arasında yer aldı. 1977’de Roma’da Frei Otto Çalışmaları sergisini düzenledi.
1976’da Udine kenti ve çevresinde büyük yıkıma neden olan iki deprem sonrasında ‘kalıntıların nasıl binaya dönüşeceği’ kaygıları restorasyon alanına yönelmesine neden oldu.

1978’de Udine’ ye dönerek bu yönde serbest meslek çalışmalaryna yöneldi.
1983’ten itibaren ‘kalıntıdan binaya’ temasıyla Uluslararası Ortaçağ Mimarisi Yaz Semineri’ni (SEIAM) düzenlemekte.
1984’te bu konferansın düzenleyicilerinden olan Enstitüsü’ nün kurucu üyeleri arasında yer aldı. Aynı yıldan itibaren başkanı olduğu bu enstitüde Kuzeydoğu İtalya Ortaçağ Savunma Mimarisi - Restorasyonu, Restorasyon Yöntemleri ve Geleneksel Yapım Sistemleri araştırmalarını yönetmektedir.
1984’ten itibaren Friuli Venezia Giulia (FVG) Tarihi Satolary Koruma Birliği-Udine, ikinci başkanlığı ve restorasyon yönetim kurulu başkanlığını,1990’dan itibaren Kültür Varlıkları Restorasyon ve Katologlama Merkezi-Udine, Mimari Değerlerin Belirlenmesi ve Güncelleştirilmesi Seminerleri yöneticiliğini, 2002’den itibaren SEIAM bünyesinde Humbold Üniversitesi,Prehistorya ve Arkeoloji Fakültesi-Berlin, Ortaçağ Arkeolojisi resmi öğreticiliğini yapmaktadır.
Gerçekleştirdiği restorasyon projeleri arasynda savunma yapıları, savunmalı ev ,şato, kilise, manastır ve saray yer almaktadır.
Özellikle Savunma Yapılarının restorasyonunda uzmanlaşmıştır.

BİLGİ İÇİN:
Y.MİMAR GÜLAY YILMAZ
ISTITUTO PER LA RICOSTRUZIONE DEL CASTELLO DI CHUCCO-ZUCCO
SEMINARI INTERNAZIONALI DIDATTICI
E-MAIL: yilmazyilmaz@hotmail.com

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/yikilmis-tarihi-binalarin-restorasyonu-ve-yeniden-yapimi_9135.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!