Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Bu Evde Fatura Korkusu Yok!

Güler'in Örnek Eviyle Bir Tek Asker İlgilendi

Enerji Bakanlığı'nın, ileri düzeyde ısı yalıtım teknikleri kullanarak geliştirdiği 'örnek ev' modeli, Genelkurmay dışında hiç bir kamu kurum ve kuruluşunun ilgisini çekmedi.

Sabah Gazetesi
Güler'in Örnek Eviyle Bir Tek Asker İlgilendi

b>Enerji Bakanlığı'nın, ileri düzeyde ısı yalıtım teknikleri kullanarak geliştirdiği 'örnek ev' modeli, Genelkurmay dışında hiç bir kamu kurum ve kuruluşunun ilgisini çekmedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın, kabarık aydınlatma ve ısıtma faturalarını düşürmek için ileri düzeyde ısı yalıtım teknikleri kullanarak geliştirdiği 'örnek ev' modeli, hiçbir kamu kurum ve kuruluşundan ilgi görmezken, Genelkurmay Başkanlığı'nca yakından incelendi. Enerji Bakanlığı'na bağlı Elektrik İşleri Etüt İdaresi (EİEİ) Genel Müdürü Mustafa Kemal Büyükmıhcı, örnek ev'in kamuoyuna tanıtılmasının ardından Genelkurmay Başkanlığı'ndan bir subayın ziyaretlerine geldiğini söyledi. Büyükmıhcı, Genelkurmay Başkanlığı temsilcisine 'örnek evi' gezdirdiklerini ve evin özelliği hakkında ayrıntılı bilgi sunduklarını belirterek, "Evi, bizzat ben gezdirdim. Bir hayal bilgi verdik" dedi.

Büyükmıhcı, Genelkurmay'ın dışında başka kamu kurum ya da kuruluşunun bilgi istemediğini vurguladı. Büyükmıhçı, Genelkurmay Başkanlığı'nın, başta lojmanlar olmak üzere askeri tesislerin aydınlatma ve yakıt giderlerini düşürmek için 'örnek ev'deki modeli uygulayabileceğini söyledi. Büyükmıhcı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile de işbirliği başlattıklarını belirterek, "TOKİ, kurduğu yeni binalarda bizim örnek binamızdaki uygulamalardan yararlanabileceklerini söylediler" dedi.

Örnek ev nedir?
Elektrik İşleri Etüt İdaresi'nin Ankara'da yaptırdığı eğitim amaçlı 'örnek ev'de, ileri düzeyde ısı yalıtım teknikleri, güneş enerjisi, fiber optik aydınlatma sistemi, toprak kaynaklı ısı pompası, ısıtma ve soğutma amaçlı kompozit duvar teknolojileri kullanıldı. 370 metrekarelik dubleks ev, 300 bin YTL'ye mal oldu. İdare'nin hesaplamalarına göre, benzer bir evin yıllık elektrik ve ısıtması için 8 bin YTL harcanması gerekiyor. 'Örnek ev'de kullanılan teknolojiyle sağlanan verimlilik sayesinde harcama tutarı, 500 YTL'ye kadar düşüyor.

Binada, ısıtma amaçlı olarak ısı pompası kullanılıyor. Pompa, yazın soğutma, kışın ısıtma işlevi görüyor. Isı pompası için gerekli elektrik, evin çatısındaki güneş pillerinden sağlanıyor. Evdeki lambalar da gün ışığından yaralanıyor. Evin ön tarafında camla kapatılmış bir sera bulunuyor. Sera sayesinde evin güneyinden alınan güneş ısısı, kuzeyine aktarılıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gulerin-ornek-eviyle-bir-tek-asker-ilgilendi_46698.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!