Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Archiprix International 2003

Dünya'nın en iyi mimari diploma projeleri seçiliyor. Dünya çapında mimarlık, şehir planlama ve peyzaj mimari alanında tüm üniversitelerdeki

yapitr.com
Archiprix International 2003

b>Dünya'nın en iyi mimari diploma projeleri seçiliyor.

Dünya çapında mimarlık, şehir planlama ve peyzaj mimari alanında tüm üniversitelerdeki en iyi diploma projelerini seçmek için Archiprix International'ın ikincisi düzenleniyor.

Archiprix International'ın Roterdam'daki ilk etkinliğinden sonra ikincisi Haziran 2003'de Türkiye'de gerçekleşiyor. İkinci etkinliğin ev sahipliği ve organizasyonu; Archiprix Türkiye, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Yapı Endüstri Merkezi ve Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı tarafından yapılıyor.

Uluslararası Archiprix 2003 Dünya'nın en iyi mimari diploma projeleri yarışmasına 58 ülkenin mimarlık, şehircilik ve peyzaj mimarlığı eğitimi veren üniversitelerinden 160 proje katıldı. Yarışmanın birinci aşama jüri değerlendirmesi Nisan Ayında yapıldı İkinci aşama jüri çalışması ve yarışmaya katılan öğrencilerin katılacağı workshop çalışması 13-20 Haziran tarihleri arasında İTÜ Mimarlık Fakültesi Taşkışla Binasında gerçekleştiriliyor.

Doğan Hasol, Winka Dubbeldam, Pierre Gautier, Gerard Maccreanor ve Natalija Subotincic' den oluşan uluslararası jüri 17-18 Haziran'da İTÜ Mimarlık Fakültesinde ikinci aşama değerlendirmesini yapacaklar. Yarışmaya katılan öğrencilerin katılacağı workshop çalışması ise 14-18 Haziran tarihleri arasında yine İTÜ Mimarlık Fakültesi Taşkışla Binasında, Peter Hasdell, Mark West, Winka Dubbeldam, Vedran Mimica, Arda İnceoğlu, ve Deniz Aslan' dan oluşan öğretim üyeleri grubu eşliğinde yapılacak. 7 başlıktan oluşan workshop konularının ana teması; İstanbul Şehri olacak.

Jüri çalışması sonunda seçilen en iyi projeler 19 Haziran'da İ.T.Ü Mimarlık Fakültesi Taşkışla Binası'nda yapılacak olan törenle açıklanacak ve Archiprix International'ın destekleyicisinin adını taşıyan HUNTER DOUGLAS Ödülleri belli olacak.

13-20 Haziran tarihleri arasında İTÜ Mimarlık Fakültesi Habitat Sergi Salonunda, yarışmaya katılan projeler sergilenecektir. Ayrıca projeler internet üzerinden " www.achiprix.org" adresinden izlenebilir.


http://www.yapi.com.tr/yarismalar/archiprix-international-2003_4722.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!