Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

OLED İstiridye Lamba, "Braun Prize 2009"un Sahibi Oldu

Bu yıl on yedincisi gerçekleştirilen Braun Prize'da büyük ödül, enerji tasarrufu sağlayan OLED İstiridye Lamba'nın oldu. 54 ülkeden 1074 projenin yarıştığı ödül programının sonuçları, Almanya'da Braun'ın merkezi Kronberg'de düzenlenen görkemli bir ödül töreninde açıklandı.

yapi.com.tr
OLED İstiridye Lamba, "Braun Prize 2009"un Sahibi Oldu

IMG border=0 hspace=5 alt="" vspace=5 align=left src="http://www.yapi.com.tr/Uploads/HaberMedya/2009\oduller\73209-1.jpg">Dünyanın önde gelen tüketici ürünleri üreticisi Braun’un, tasarım dünyasının merakla beklediği uluslararası ödülü "Braun Prize"ın on yedincisi, enerji tasarrufu sağlayan ve verimlilik odaklı “OLED İstiridye Lamba”nın oldu.

Tasarım dünyasının en önemli ödülleri arasında gösterilen ve iki yılda bir gerçekleştirilen Braun Prize’da bu yıl 54 ülkeden 1074 proje yarıştı. Tasarım konusunda söz sahibi seçkin bir jüri tarafından belirlenen dört projenin davet edildiği Braun Prize’a layık görülen proje, Braun’un Almanya’daki merkezi Kronberg’de düzenlenen görkemli bir törenle açıklandı.

Vereceği ışığı ortama göre ayarlıyor

Braun Prize 2009’un sahibi olan “OLED İstiridye Lamba”, tasarımcı Johanna Schoemaker’ın imzasını taşıyor. Estetik açıdan hoş ve enerji yönünden son derece verimli bir ev tipi aydınlatma cihazı olan OLED İstiridye Lamba’nın tasarımı, gün ışığında açan bir çiçek imgesini temel alıyor ve düğmeye basıldığı anda açılmaya başlayarak ışık sağlıyor. Gerek açısı gerekse vereceği ışık miktarı ayarlanabilir olan bu aydınlatma cihazı, enerji tasarrufu sağlıyor.

Finalistlerin birbirinden ilginç tasarımları

Bu yıl dört başarılı tasarımcı Kronberg’e davet edildi. Stephan Zimmermann tarafından tasarlanan ve gemiler için modüler bir temizleme aracı olan "Anemon", Tobias Stuntebeck’in görme engelli kişilerin mobilite eğitimi ile daha seri ve rahat hareket edebilmelerine imkan veren ‘Beyaz Baston – Mobilite Aleti’ projesi ve Karsten Willmann’ın yolcu uçaklarında kullanım için tasarladığı çocuk koruma sistemi ‘Skylino’, Braun Prize 2009 için yarıştılar.

BraunPrize 2009 Yılı Jürisi seçkin tasarımcılardan oluştu

Deneyimli ve konusunda saygın uzmanların yer aldığı 2009 Braun Prize Jürisi, bu yıl Peter Schneider başkanlığında toplandı. Jürideki diğer isimler ise şöyleydi:

Kazuo Tanaka, GK Design Group Inc. Başkanı, Tokyo – Japonya.
Rainer Silbernagel, Braun Mühendislik ve Kalite Enstitüsü Direktörü, Kronberg – Almanya.
Anna Kirah, tasarım antropolojisti, Oslo – Norveç.
Florian Seiffert, Ürün Tasarımı Öğretim Üyesi, Fachhochschule Mainz, Almanya (1968 yılındaki ilk BraunPrize Ödülü’nün Sahibi)

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/yarismalar/oled-istiridye-lamba-braun-prize-2009un-sahibi-oldu_73209.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!