Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Prova
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

İstanbul Yaya Sergileri 2...

İstanbul Yaya Sergileri 2: Tünel - Karaköy /Sanatın Yaya İle Buluştuğu Nokta

İstanbul Yaya Sergileri'nin ikincisi 16 Eylül - 30 Ekim 2005 tarihleri arasında Tünel- Karaköy aksında gerçekleştiriyor.

yapi.com.tr

Sergiler

İstanbul Yaya Sergileri 2: Tünel - Karaköy /Sanatın Yaya İle Buluştuğu Nokta
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 16 Eylül 2005
BİTİŞ TARİHİ: 30 Ekim 2005
+ Ajandama Ekle

stanbul Yaya Sergileri'nin ikincisi 16 Eylül - 30 Ekim 2005 tarihleri arasında Tünel- Karaköy aksında gerçekleştiriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi, dDf (Dream Design Factory) ve İSTAV (İstanbul Sanat Tanıtım ve Araştırma Vakfı) işbirliği ve Koç Holding'in katkılarıyla düzenlenen serginin küratörlüğünü Fulya Erdemci ve Emre Baykal üstleniyorlar.

İlki 2002 yılında Nişantaşı'nda gerçekleştirilen İstanbul Yaya Sergileri 2, genellikle kısıtlı sayıda izleyiciye ulaşabilen kültürel faaliyetlerin daha geniş kitlelerle buluşmasını sağlarken, kentin yenilikçi ve öncü konumunu güçlendirip uluslararası görünürlük sağlamayı amaçlıyor. Projenin hedefleri arasında kültür turizmine katkıda bulunmak, kentin seçilen bölgesine hem yerel hem uluslararası anlamda dikkat çekmek de yer alıyor.

Tünel-Karaköy aksı, Beyoğlu'nu denize hatta boğazın diğer kıyısına bağlayan yaya trafiğinin yoğun olduğu bir bölgedir. Yaya bu akstan, Galata Köprüsü'nden geçerek tarihi yarımadaya ve Eminönü Meydanı'na ulaşabildiği gibi, vapurlarla Boğazı geçerek Kadıköy, Haydarpaşa ve Üsküdar'a da varabilir. Karaköy, finans sektörünün Zincirlikuyu - Maslak aksına taşınması ile yeni işlevlere ve oluşumlara açılmıştır. Bu bağlamda, İstanbul Yaya Sergileri 2 kentsel önermeler getirerek, kamusal alanlarda yaya lehine yeni olasılıkları ortaya koymayı amaçlıyor.

Sergide, 19 uluslararası sanatçı ve mimarın mekansal düzenlemeler, kentsel ölçekte heykel ve objeler, kent mobilyaları, ışık projeleri, video yerleştirmeleri, interaktif projeler ve İ.T.Ü ve Mimar Sinan Üniversitesi'nin katılımlarıyla atölye çalışmaları yer alacaktır. Serginin, Tünel Meydanı'ndan başlayıp, tarihi metro ile Karaköy'e inen, İskele Meydanı ve Haliç kıyısını içine alan bir yürüme rotası olacaktır. Sergiye, bölge üzerine kentsel, sosyolojik, tarihsel ve kültürel okumaların ve projelerin yer aldığı kapsamlı bir kitap da eşlik edecektir. Ayrıca sergi süresince, sanatçıların, mimarların, küratörlerin, sanat eleştirmenlerinin, akademisyenlerin ve uzmanların katılacağı panel tartışmaları ve söyleşiler düzenlenmesi planlanmıştır.

Sergiye katılımı kesinleşen sanatçılar arasında Haluk Akakçe (Türkiye), Ayten Başdemir (Türkiye), Loris Cecchini (İtalya), Ingar Dragset (Norveç) ve Michael Elmgreen (Danimarka), Ayşe Erkmen (Türkiye), Carmela Gross (Brezilya), Ömer Ali Kazma (Türkiye), John Körmeling (Hollanda), Callum Morton (Avustralya), Kemal Önsoy (Türkiye), Ebru Özseçen (Türkiye), Karin Sander (Almanya),Eve Sussman (Amerika), Fuat Şahinler ve Murat Şahinler (Türkiye), Canan Tolon (Türkiye), Hale Tenger (Türkiye) ve Auke De Vries (Hollanda) yer alıyor.


http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/istanbul-yaya-sergileri-2-tunel---karakoy-sanatin-yaya-ile-bulustugu-nokta_30734.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!