Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Prova
BÖLÜM SPONSORU

YTÜ "1:1 Materyal Deneyim" Sergisi ve Kolokyumu YEM'de

2010 yılı Ocak ayında ilki gerçekleştirilen “YTÜ İlk Yıl Mimarlık Eğitiminde 1:1 Prototipler Sergisi” bu yıl da 12 grup ve yaklaşık 170 öğrenci ile birlikte Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) ev sahipliğinde hayata geçirilecek. Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Mimarlık Bölümü Mimari Tasarıma Giriş (MTG) Stüdyoları kapsamında tasarımı ve 1:1 ölçekli

yapi.com.tr

Sergiler

YTÜ "1:1 Materyal Deneyim" Sergisi ve Kolokyumu YEM'de
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 17 Ocak 2011
BİTİŞ TARİHİ: 24 Ocak 2011
YER: Yapı-Endüstri Merkezi, Fulya, İstanbul
DÜZENLEYEN: Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Mimarlık Bölümü Bilgisayar Ortamında Tasarım Bilim Dalı
DİĞER BİLGİLER: A: Fulya Mah. Yeşilçimen Sok. No:12/430 Fulya - İstanbul T: (212) 266 70 70 F: (212) 266 70 10
+ Ajandama Ekle

010 yılı Ocak ayında ilki gerçekleştirilen “YTÜ İlk Yıl Mimarlık Eğitiminde 1:1 Prototipler Sergisi” bu yıl da 12 grup ve yaklaşık 170 öğrenci ile birlikte Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) ev sahipliğinde hayata geçirilecek.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Mimarlık Bölümü Mimari Tasarıma Giriş (MTG) Stüdyoları kapsamında tasarımı ve 1:1 ölçekli uygulaması gerçekleştirilen 12 adet prototip “1:1 Materyal Deneyim” üst temasıyla Yapı Endüstri Merkezi'nde (YEM) sergilenecek. Sergiye, açılışını YTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Murat Soygeniş'in yapacağı bir de kolokyum eşlik edecek.

Eğitimin, “sadece kurum içinde yürütülen bir etkinlik olmadığı” vurgusu ile gerçekleştirilecek olan “1:1 Materyal Deneyim” sergi ve kolokyumu –YTÜ Mimarlık Bölümü Bilgisayar Ortamında Tasarım Bilim Dalı’nın açıklaması ile- “eğitiminin artık, dış dünyayla ilk günden itibaren etkileşim içinde olan ve yaşam boyu süren bir süreç olması nedeniyle bu süreci oluşturan ortamların ve ürünlerinin okul içinde ‘sınırlı’ kalması yerine tartışma-geri bildirim için kamuya, diğer eğitim ortamlarına ve kişilere açılması” anlamında önemseniyor.

“Görme, görsel kayıt, gördüğünü soyutlama, soyutladığını yeniden kurma, örüntü, doku, geometri, tasarım araştırmaları ve prototipler” konularını farklı yöntem ve egzersizlerle ele alan ve dönem boyu değinilen konuları malzeme-gereç-teknik araştırmalar çerçevesinde değerlendiren 170 öğrenci ile 12 yürütücüden oluşan yaklaşık 15 kişilik grupların, MTG sürecinin son altı haftasında uyguladıkları ve kendilerine YEM’de ayrılacak 12 metrekarelik alanları tanımlayacak şekilde tasarladıkları 1:1 ölçekli prototip üretimleri, sergide görücüye çıkacak.

Koordinasyonu, YTÜ Mimarlık Bölümü Bilgisayar Ortamında Tasarım Bilim Dalı tarafından yürütülen ve bu yarıyıl Doç. Dr. Şebnem Yalınay Çinici ile Arş. Gör. Dr. Fulya Özsel Akipek’in organize ettiği sergi ve kolokyumda yer alan stüdyolar şöyle:

Canan Akoğlu, Birgül Çolakoğlu, Eylem Erdinç, Meral Erdoğan, Nilüfer Kozikoğlu, Salih Küçüktuna, Erol Lomlu, Ayşe Nasır, Fulya Özsel Akipek, Zafer Sağdıç , Esra Sakınç, Şebnem Yalınay Çinici.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Mimarlık Bölümü Mimari Tasarıma Giriş (MTG) Stüdyolarına, yarıyıl içinde YEM desteğiyle düzenlenen bir söyleşiler dizisi eşlik etmişti. Bilge Adam ise sürece, dersliklerini ve donanımını açarak destek verdi.

“1:1 Materyal Deneyim” sergisi 17 – 24 Ocak 2011 tarihleri arasında Yapı-Endüstri Merkezi’nde görülebilir. Kolokyum ise 24 Ocak günü saat 14:00’te yine YEM etkinlik alanında izlenebilir.

“1:1 Materyal Deneyim” kolokyumuna katılım kaydı için lütfen tıklayınız.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/ytu-11-materyal-deneyim-sergisi-ve-kolokyumu-yemde_84947.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!