Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türk Şirketinin Yaptığı Fabrikayı Putin ve Berlusconi Açtı

Rusya, İtalya ve Türkiye yeni bir ekonomik projede daha buluştu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi,

Zaman



b>Rusya, İtalya ve Türkiye yeni bir ekonomik projede daha buluştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Türk şirketi Beta Tek İnşaat tarafından yapılan İtalyan Merloni’ye ait çamaşır makinesi fabrikasının açılışını birlikte yaptı.

Moskova bölgesindeki Lipetsk kentinde kurulan fabrikada İtalyan Merloni şirketi, İndesit markasıyla çamaşır makinesi üretecek. Bu yıl 200 bin adet makina üretecek olan fabrika, 2005 yılında bu rakamı 400 bine, 2006’da da 1 milyon adete çıkartmayı hedefliyor. Merloni şirketi aynı yerde Stinol marka buzdolapları da üretiyor. Beta Tek Moskova Temsilcisi Emin Kantaroğlu, 30 bin metrekarelik fabrikayı çevre düzenlemesi de dahil olmak üzere bir yıl gibi kısa bir sürede anahtar teslim hazırladıklarını söyledi. Çamaşır makinesi fabrikasının inşaatının 12 milyon Euro’ya mal olduğu belirtilirken, fabrikanın sahip olduğu makinlerle birlikte şimdiki toplam değerinin 44 milyon doları aştığı ifade edildi. Fabrikanın açılış törenine Türkiye tarafından sadece Beta Tek İnşaat sahibi Eyyup Yiğit katıldı.

1996 yılından beri Rusya’da iş yapan Beta Tek’in şu ana kadar 300 milyon doları aşan pek çok projeyi tamamladığı ve bu ülkedeki pazar payını genişletmek istediği ifade edildi. Geçtiğimiz şubat ayında Moskova’da çöken Transvaal aqua parkı yapan Türk şirketi Koçak İnşaat’ın bir kusurunun bulunmadığının anlaşılmasıyla bu ülkedeki Türk şirketlerinin prestiji daha da arttı.
Rusya’nın dışında yabancı yatırımcılar da buradaki Türk şirketlerini tercih ediyor. Yakın zamanlarda Tayland’dan 600 bin dairelik toplu konut projesi için bu ülke yetkililerinin Rusya’daki Türk şirketleri ile de bir araya geleceği bildirildi. Rusya, İtalya ve Türkiye, Mavi Akım Doğalgaz Boru Hattı Projesini de beraber gerçekleştirmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turk-sirketinin-yaptigi-fabrikayi-putin-ve-berlusconi-acti_11170.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!