TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, çevreye duyarlı teknolojileri geliştiren girişimlerin son dönemde arttığını belirterek, iklim değişikliğine çözüm oluşturan her türlü girişimin dünya genelinde finansmana daha kolay erişebildiğini söyledi.
WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler tarafından düzenlenen 6. Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu’nda, bütün dünyada büyük bir ivme kazanan şehirleşme konusu tüm yönleriyle masaya yatırıldı.
İklim değişikliğine dikkat çekmek için sokağa çıkan on binlerce kişi New York’ta çocuklarının geleceği için yürüdü. Organizatörler bunun tarihteki en kalabalık iklim yürüyüşü olduğunu açıkladı.
İrlanda, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında 'iklim için acil durum' ilan eden ikinci ülke oldu. İrlanda 2018 yılında karbondiyoksit emisyonunu en çok azaltan üçüncü ülke.
İklim değişikliğine karşı proje geliştiren Cambridge Üniversitesi’nden bilim insanları şimdiye kadar denenmeyen yöntemleri test etmeyi planlıyor. Bunların arasında, kutupları dondurmak, atmosferden karbondioksit çekmek gibi yöntemler var.
İklim değişikliği ile mücadele için aylardır dünyanın dört bir yanında yapılan protesto ve çağrılar Britanya’da sonuç verdi. İngiltere, tarihte iklim değişikliğine karşı ‘olağanüstü hâl’ ilan eden ilk ülke oldu.
Paris'te iklim değişikliği ile mücadele konusunda tüm dünyanın beraber harekete geçeceği bir anlaşma metni imzalandı. Uzmanlar bu anlaşmaya ne dedi?
İstanbul’da karşı karşıya kaldığımız aşırı yağışlarda giderek artan iklim krizinin de rolü olabilir. İklim uzmanları, “Aşırı hava olayları, küresel sıcaklık artışlarının sanayileşme döneminin yalnızca 1C derece kadar üzerine çıkmasının etkileri. Ancak bu daha başlangıç” uyarısı yapıyor.